Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krunić: Kapitenska traka je ogromna odgovornost (VIDEO)

krunic

Nakon što je produžio ugovor sa Empolijem, Rade Krunić se pojavio na konfernciji za medije na kojoj je govorio o daljim planovima na klupskom i ličnom planu. Rekao je da je o impresijama na novi ugovor već pisao na društvenim mrežama i da je situacija tu posve jasna.

– Već sam rekao da sam itekako zadovoljan, kao i da sam ponosan na novi ugovor. Žao mi je što sam sa Empolijem prošle sezone ispao iz Serije A i do kraja ove sezone želim dati svoj doprinos da se ekspresno vratimo, izjavio je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Na konstataciju novinara da je iako je relativno mlad, Krunić već veteran Empolija, Rade je rekao.

– Osjećam veliku odgovornost zbog toga. Nedavno sam protiv Parme bio kapiten i to je jedan od razloga da se osjećam odgovornije. Navijačima dugujem ispriku zbog nedavnog crvenog kartona. Žao mi je i kad oni negoduju, a smatram da nisam zaslužio ni kritike koje mi se ponekad upute. Koliko se trudim i radim u dresu Empolija najbolje pokazuje novi ugovor, dodao je Krunić.

Osvrnuo se i na reprezentaciju naše zemlje.

– Propustili smo nedavno veliku priliku da se nađemo na Svjetskom prvenstvu i zbog toga smo svi tužni. Život ide dalje, nastavljamo raditi i nadamo se boljoj sreći u budućnosti, kazao je optimistični Krunić.

Empoli je inače nakon 11 kola lider Serije B i na dobrom je putu da se vrati u društvo najboljih.