Andre Villas Boas preuzima bivši klub Edina Džeke

villas boas

Wolfsburg je razriješio dužnosti trenera Dietera Heckinga nakon još jednog poraza, a potraga za njegovim nasljednikom neće dugo trajati. Prva meta Vukova je portugalski stručnjak Andre Villas Boas.

Nakon otkaza Heckingu, ekipu je privremeno preuzeo dosadašnji trener maldog tima Valerian Ismael, ali on nije dugoročno rješenje. Direktor Klaus Allofs već neko vrijeme na dovođenju novog trenera, a Andre Villas Boas je prva meta.

Portugalac je slobodan otkako mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa Zenitom. Rusi su mu tada nudili nastavak saradnje, ali njemu se nije ostajalo u Sankt Peterburgu. Nakon nekoliko mjeseci odmaranja, spreman je za novi izazov. Bild tvrdi da je nekadašnji Chelseajev i Tottenhamov strateg zagrijan za Bundesligu i tu tvrdnju potkrpeljuje infomacijom da Villas-Boas već tri sedmice uzima lekcije njemačkog jezika.

Čak se pohvalio i na Insatgramu kako uči njemački jezik. On je prethodnih godina imao ponude Werdera i HSV-a ali nije bio zadovoljan projetkima ovih klubova koji se sve češće bore za opstanak.

Erste Stunde! Primeira lição! #deutschlernen #novodesafio

Fotografiju objavljuje André Villas Boas (@officialavb)

Sa Wolfsburgom je drugačija priča. Iako su trenutno 14. na tabeli i imaju samo jednu pobedu, Vukovi imaju velike ambicije. U posljednje dvije godine su klub koji je nakon Bayerna i Borussije Dortmund uložio najviše novca u pojačanja, igrali su u Ligi prvaka i neće žaliti novca da se vrate u sam vrh njemačkog fudbala i da opet igraju ulogu u Ligi prvaka.

Villas Boas je prvi kandidat da naslijedi Heckinga kojem je na ime otkaza pripšalo 2.500.000 eura otpremnine. Ako Portugalac ne pristane na Allofsovu ponudu, rezervna opcija je André Breitenreiter koji je prošle sezone predvodio Schalke.