Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vincent Kompany zbog povrede propušta Evropsko prvenstvo

kompany dzeko

Kapiten Belgije i Manchester Cityja Vincent Kompany potvrdio je da će propustiti Evropsko prvenstvo u Francuskoj zbog povrede.

Tridesetogodišnji defanzivac, zaradio 33. povredu otkako je došao u redove “građana” u desetoj minuti revanš utakmice polufinala Lige prvaka sa Real Madridom, u kojoj je njegov tim poražen sa 1:0 i tako eliminisan iz najeltinijeg evropskog klupskog takmičenja.

Ovo je peta povreda Belgijanca u ovoj sezoni, u kojoj je odigrao samo 22 od mogućih 57 mečeva.

Kompany je na svom profilu na društvenoj mreži Facebook napisao kako je ovo “tužna vijest” za njega obećavši da neće odustajati.

“Propustiću Evropsko prvenstvo i za mene je to tužna vijest. Mogao bih da stojim ovdje i žalim sebe. Mogao bih da se bojim za svoju karijeru, kao što bi mnogi uradili. Mogao bih da odustanem, ali to nisam ja”, napisao je kapiten Cityja.

Dodao je da duboko poštuje one koji prevazilaze lične izazove u životu pozitivnim stavom i izrazio nadu da će njegov nacionalni tim postići dobar rezultat i bez njega.

“Vjerujem da će moji prijatelji i saigrači odigrati dobro i učiniti nas ponosnima na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a ja sam sada zvanično njihov najvjerniji navijač i biću uz njih”, naglasio je Kompany.

Belgija će se na prvenstvu u Francuskoj takmičiti u grupi sa Italijom, Republikom Irskom i Švedskom. Euro 2016 počinje 10. juna utakmicom Francuska – Rumunija i trajat će do 10. jula.