Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vinko Marinović: Odlično smo igrali, u Varšavi moramo biti još bolji

vinko_marinovic_legia

Odlično smo igrali. Ostaje nam da se spremimo za revanš u Poljskoj i da tamo odigramo još bolje, pa možda i prođemo dalje, rekao je Vinko Marinović, trener HŠK Zrinjski, šampiona Bosne i Hercegovine koji je večeras u Mostaru remizirao sa Legijom iz Varšave, rezultatom 1:1, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija Lige evropskih prvaka

„Legija je bila dobra, ali smo ih u prvom poluvremenu previše respektirali. Prepustili smo im posjed lopte i oni su vršili pritisak na nas. U drugom poluvremenu smo se posložili. Primili smo gol koji kao da nas je probudio. Kažem, odlično smo igrali protiv favoriziranog protivnika koji u svom timu ima igrače koji su igrali na nedavnom Evropskom prvenstvu. Ostaje nam da se pripremimo za uzvrat. Legija je ovdje dala gol, ali i mi smo, te bez obzira na remi moramo otići u Poljsku i odigrati još bolje, pa se i nadati prolazu u naredno kolo kvalifikacija Lige prvaka“, istakao je Marinović, javlja Anadolu Agency (AA).

Besnik Hasi, trener Legije naglasio je da je zadovoljan aktivnim rezultat pred revanš utakmicu koja će se odigrati u Varšavi 19. jula.

„Zrinjski je veoma dobar i odigrali smo odličnu utakmicu. U maloj smo prednosti, ali još ništa nije gotovo. Ipak, vjerujem da ćemo pred našim navijačima pobijediti naredne sedmice i plasirati se u treće kolo kvalifikacija Lige prvaka“, poručio je Hasi.