naslijedio Lalatovića

Vinko Martinović vratio se kući: Čast mi je što sam ponovo u Borcu

martinovic fb

Stručnjak iz Banje Luke vratio se na mjesto gdje je započeo i igračku i trenersku karijeru

Novi trener banjalučkog Borca, Vinko Marinović zvanično je predstavljen u Banjoj Luci kao novi trener FK Borac, nakon što je Nenad Lalatović dao ostavku.

Stručnjak iz Banje Luke vratio se na mjesto gdje je započeo i igračku i trenersku karijeru.

“Čast mi je što sam se vratio u fudbalski klub Borac. Tih šest godina što sam proveo kao igrač i trener su me učinili boljim čovjekom i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje. Trenutni fokus nam je samo na prvoj narednoj utakmici, ne razmišljam o onome što je bilo ni o onom što će biti, već smo usmjereni samo na prvu narednu utakmicu koja nas očekuje”, rekao je Marinović.

A prvi protivnik bit će itekako velik zalogaj, budući da će Borac u sljedećem kolu igrati protiv aktuelnog prvaka BiH, Zrinjskim.

“Moramo da igramo mnogo angažovanije, uz veću želju jer bez toga nema uspjeha, bez toga se ne može. Očekujem da budemo kvalitetniji u nekim fazama igre i nadamo se da ćemo to uspjeti da ostvarimo. Najvažnije je da popravimo odnos prema igri. Vremena za pripremu tog duela nemamo mnogo. Ispred sebe imamo ekipu koja je u prošloj sezoni ostvarila značajne uspjehe, a u Evropi su igrali dobro i kvalitetno”, poručio je Marinović.