Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

francuski napadač

Viralna simka treninga PSG-a: Svi igrači na jednoj strani, Mbappe sam na drugoj

jsd (1)

Na snimci se vidi kako svi igrači PSG-a sjajno raspoloženi i nasmijani u grupi izlaze na trening i odmah počinju vježbati, dok se dugo iza njih sam bezvoljno vuče Mbappe

Video koji prikazuje koliko je Kylian Mbappe otuđen od saigrača u PSG-u postao je viralan te ga ljubitelji nogometa na društvenim mrežama masovno šeraju kao još jedan dokaz da vjerovatno najbolji mladi nogometaš svijeta odlazi iz PSG-a.

Na snimci se vidi kako svi igrači PSG-a sjajno raspoloženi i nasmijani u grupi izlaze na trening i odmah počinju vježbati, dok se dugo iza njih sam bezvoljno vuče Mbappe.

Njegova nezainteresiranost je u potpunoj suprotnosti s odličnom atmosferom te povezanošću u ekipi koja vlada u PSG-u nakon dolaska niza zvijezda ovog ljeta, što je okrunjeno Leom Messijem. On, Ramos, Donnarumma, Wijnaldum, sjajno su se uklopili u ekipu, u kojoj su ih starosjedioci zdušno primili.

Međutim, atmosferu kvari Kylian Mbappe. On je prije tri godine iz Monaca došao u PSG uz odštetu od 180 miliona eura, u posljednjih godinu dana odbio je niz ponuda kluba da produlji ugovor koji mu završava idućeg ljeta te je cijelo vrijeme očijukao s Realom.

Govorio je da bi ostao u PSG-u ako bi se tamo formirala ekipa za osvajanje Lige prvaka. Predsjednik Al-Khelaifi mu je prilikom predstavljanja Lea Messija poručio da sada više nema izlika te da je klub napravio ono što je tražio.

Međutim, Mbappe još nije potpisao novi ugovor, a u borbu za njega se uključio i Liverpool. Zato su navijači PSG-a izviždali mladu superzvijezdu na predstavljanju nove ekipe prije dvije sedmice.

Najnovije informacije, koje donosi Gazzetta dello Sport, kažu da je Mbappe zatražio transfer. Trener Pochettino ovako komentira situaciju s nezadovoljnom superzvijezdom: “Vidim da je motiviran i da naporno radi. Pokazuje mi da je sretan s nama.”

Prema mišljenju mnogih ljubitelja nogometa, video s PSG-ovog treninga pokazuje suprotno.