Liga prvaka

Višća u “Teatru snova”, Pjanić bez Messija u Kijevu

visca

Jedna od zanimljivijih utakmica večeri bi trebala biti odigrana u Parizu, gdje PSG dočekuje Leipzig

Večeras se nastavlja takmičenje u nogometnoj Ligi prvaka.

Na teren će večeras i nekoliko reprezentativaca BiH. Edin Višća sa svojim Basaksehirom gostuje Manchester Unitedu na Old Traffordu.

Podsjećamo, istanbulski tim je prije dvije sedmice potpuno šokirao Crvene đavole i na domaćem terenu ih nadigrao s 2:1, a ključnu ulogu je odigrao Višća, koji je bio strijelac i asistent u tom meču.

Miralem Pjanić će s Barcelonom gostovati kijevskom Dinamu, a Koeman je odlučio da u ovom meču poštedi Lionela Messija i Frenkiea De Jonga, kako bi ih odmorio, a taj luksuz si može priuštiti jer Katalonci imaju komotnu situaciju u Ligi prvaka gdje su već osvojili devet bodova. Također, neće biti ni Gerarda Piquea, kojeg čeka duža pauza zbog povrede.

Kao i Višću, teško gostovanje očekuje i Eldara Ćivića i Adnana Kovačevića, koji s Ferencvarošem gostuju italijanskom gigantu Juventusu u Torinu.

Jedna od zanimljivijih utakmica večeri bi trebala biti odigrana u Parizu, gdje PSG dočekuje Leipzig. Parižani su pod imperativom pobjede protiv njemačkog tima za kojim zaostaje tri boda i s kojim se bori za drugo mjesto na tabeli. Ukoliko bi Leipzig stigao do pobjede, praktički bi gotovo osigurao prolazak u nokaut fazu, a PSG bi polako počeo pakovati kofere.

Utakmicu s Old Trafforda pratite na Areni Sport 1, dok će meč PSG – RB Leipzig prenositi Arena Sport 2.

Na Areni Sport 3 od 21 sat kreće multiprenos.

Liga prvaka, 4. kolo grupne faze:

Grupa E

18:55 Kranodar – Sevilla (Arena Sport 2)

18:55 Rennes – Chelsea (Arena Sport 1)

Grupa F:

21:00 Dortmund – Club Brugge

21:00 Lazio – Zenit (Arena Sport 4)

Grupa G:

21:00 Dynamo Kiev – Barcelona

21:00 Juventus – Ferencvaroš

Grupa H:

21:00 Manchester United – Basaksehir (Arena Sport 1)

21:00 PSG – RB Leipzig (Arena Sport 2)