Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Višćin suigrač otvorio dušu: Htio sam se ubiti, porodica samo traži pare

adebayor_visca

Emmanuel Adebayor (33), bivši napadač Arsenala, Tottenhama, Reala i brojnih drugih klubova, otkrio je ružne detalje iz svog privatnog života.

S 15 godina napustio je rodni Togo kako bi započeo nogometnu karijeru u Metzu, a u najboljim danima je u zarađivao i 200.000 eura sedmično. No, našao se u problemima kad ga je porodica počela manipulirati zbog novca.

“Nekoliko puta sam se htio ubiti. To se događa godinama. Gadi mi se što je sve stiglo do ove tačke. Ipak, dok pričam o ovome, osjećam veliko olakšanje”, rekao je Adebayor pa nastavio:

“Jako je teško riješiti neke stvari kad se trudite podići porodicu iz siromaštva, a oni i dalje idu protiv tebe. Uvijek sam govorio braći da nas je naša porodica željela samo iskoristiti.”

Zbog nastale situacije aktuelni napadač turskog Bašakšehira mora ignorisati pojedine članove porodice.

“Moram često mijenjati broj telefona da me ne mogu kontaktirati. Ne zovu me da provjere kako sam, nego samo traže novac. Tako je bilo i kad sam bio ozlijeđen. Jednom kad sam išao na magnetsku rezonancu zvali su me da pitaju mogu li djeci platiti školarinu. Nisu me uopće pitali kakvo je moje zdravlje”, iskren je bio suigrač našeg Edina Višća.

Od svih u porodici, posebno loš odnos ima s majkom koju je optužio da je na njega bacala crnu magiju.