Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rasizam na tribinama

Višćin suigrač pozvao sve tamnopute igrače da napuste Italiju

demba ba (1)

On je svojevremeno dijelio svlačionicu na Stamford Bridgeu sa sadašnjim napadačem Intera

Drugo kolo Serie A prošlo je u znaku rasističkih povika koje su navijači Cagliarija upućivali napadaču Intera Romelu Lukakuu.

Belgijski napadač bio je meta uvreda na Sardiniji, nakon čega su mu navijači Intera uputili pismo koje je izazvalo nevjericu u javnosti.

Prošle sezone defanzivac Napolija Kalidou Koulibaly žestoko je vrijeđan na rasnoj osnovi i majmunskim povicima na Meazzi baš protiv Intera, zbog čega je milanski klub kažnjen.

Također, na Sardiniji je problema imao i tada mladi napadač Juventusa Moise Kean koji je ovog ljeta otišao u Everton.

Cijelu situaciju oko Lukakua prokomentarisao je bivši napadač Hoffenheima, West Hama, Newcastlea, Chelseaja i Bešiktaša Demba Ba koji je trenutno suigrač našeg Edina Višće u İstanbul Bašakšehiru.

Lukaku je na Sardiniji doživio rasističke uvrede

On je svojevremeno dijelio svlačionicu na Stamford Bridgeu sa sadašnjim napadačem Intera.

“To je razlog zbog kojeg sam odlučio da nikad ne zaigram u Italiji, iako sam nekih godina to mogao. U ovom se trenutku nadam da će svi tamnoputi igrači otići iz Serie A. Naravno, sigurno da to neće zaustaviti glupost i mržnju na tribinama u toj zemlji, ali barem neće uticati na ostale rase”, poručio je senegalski napadač na Twitteru, kojeg je razbjesnila reakcija navijača Intera nakon svega i pojašnjenje kako “Lukakua prozivaju majmunskim kricima jer ga poštuju”.