Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Više od 50.000 navijača na treningu Flamenga (VIDEO)

trening

Za početak, magazin Mundo Estranho napravio je veliko istraživanje koji klub ima najviše navijača na svijetu. Na prvom mjestu bio je Flamengo, klub iz Rio de Janeira, koji je u tom trenutku imao 32,6 miliona navijača diljem svijeta. Ako vas zanima, na drugom i trećem mjestu bila su dva meksička kluba, Chivas sa 30,8 miliona navijača i America s 26,4 miliona. Ovo “širom svijeta” uzmite uvjetno jer u istraživanje nisu bili uvršteni Kinezi, koji malo navijaju za Real, malo za Barcu, pa malo za PSG…

Flamengo igra u 3. kolu Copa Libertadoresu protiv Santa Fea, a kako je klub kažnjen susret će se igrati bez publike. I zato su u klubu odlučili otvoriti vrata i besplatno pustiti sve navijače na trening. A njih je došlo – 50.000!

– Sin mi ima dvije godine i nikad nije bio na stadionu Flamenga. Ulaznice su skupe i ne mogu si priuštiti odlazak – rekao je navijač Flamenga s djetetom u naručju.

Cijena ulaznice za navijački sektor, za utakmicu Copa Libertadoresa protiv Emeleca, koji se igra 16. maja, jest 40 KM. To su najeftinije. Inače, za prvenstvene susrete ulaznice su nešto jeftinije, a studenti znaju imati 50 posto popusta. Predsjednik kluba Eduardo Bandeira de Mello slikao se s navijačima, dok su mu objašnjavali da mora sniziti cijene ulaznica.

– Gledajte, ja mislim na vas navijače, ali moram misliti i na financijsko poslovanje kluba. Ne mogu se i ne želim vratiti na cijene ulaznica od 5 R$ (4 KM), to je neprihvatljivo – rekao je Bandeira.

– Da, ali s ovakvim cijenama ćete prave navijače ostaviti izvan stadiona, a ući će samo elita koja ima novac – odgovorili su mu navijači.

– Želim na stadionu sve navijače, stoga ćemo imati popuste, otvarati besplatne treninge, ali ne možemo staviti ulaznice u bescijenje – zaključio je Bandeira.

Mnogi navijači Flamenga iz siromašnih dijelova Rio de Janeira prvi su put u životu bili na stadionu Flamenga. I mnogi od njih prvi put vidjeli igrače. Bio je to nezaboravan doživljaj. Za odlazak na utakmicu nemaju novca.

https://www.youtube.com/watch?v=Ydmfx9QWrUg