Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saopćili iz kluba

Više od trećine igrača Valencije ima koronavirus, poznato je i gdje su se zarazili

valencia

Po svemu sudeći, “Šišmiši” su virus “pokupili” prošloga mjeseca prilikom boravka u Milanu gdje su igrali utakmicu Lige prvaka protiv Atalante

Oko 35 posto ekipe nogometnog kluba Valencija zaraženo je koronavirusom, objavio je španski klub.

Po svemu sudeći, “Šišmiši” su virus “pokupili” prošloga mjeseca prilikom boravka u Milanu gdje su igrali utakmicu Lige prvaka protiv Atalante.

“Uprkos strogim mjerama prevencije koje je poduzeo naš klub nakon što je 19. februara igrao utakmicu Lige prvaka u Milanu, području visokog rizika kojeg su proglasile talijanske vlasti nekoliko dana kasnije, posljednji testovi su pokazali kako je neposredna izloženost uzrokovala oko 35 posto pozitivnih slučajeva u našoj momčadi”, navela je Valencia ne otkrivajući tko su novi zaraženi igrači.

Od ranije se zna da su pozitivni na virus covid-19 bili stoperi Ezequiel Garay (33), Eliaquim Mangala (29) i lijevi bek José Gayá (24), kao i klupski delegat te liječnik.

U Valencijinom saopćenju navodi se da niko od zaraženih ne pokazuje simptome. Nalaze se u svojim kućama gdje slijede liječničke upute. U toj kućnoj izolaciji normalno vježbaju prema programu rada.

“Htjeli bismo iskoristiti ovaj svoj novi dokaz o visokoj zarazi virusom kako bismo pozvali stanovnike da ostanu u svojim domovima te strogo slijede upute o prevenciji i higijeni”, poručili su iz Valencije.