Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vitez pobijedio Zrinjski, Sloboda na liderskoj poziciji

sloboda-olimpic

Nogometaši Viteza priredili su iznenađenje u 11. kolu BH Telecom Premijer lige BiH savladavši danas na svom terenu dosadašnjeg lidera na tabeli, mostarski Zrinjski.

Vitez je slavio rezultatom 1:0, a jedini pogodak na tom meču postigao je Pilipović u 29. minutu susreta.

Ukoliko sutra Sarajevo pobijedi Željezničar na ”Grbavici”, preuzet će lidersku poziciju na ligaškoj tabeli, koju trenutno zauzima tuzlanska Sloboda.

Sloboda je nastavila s odličnim igrama u ovoj sezoni domaćeg takmičenja. Tuzlaci su danas u derbiju kola na stadionu ”Tušanj” savladali ekipu Olimpica s 2:1.

Domaćin je do prvog pogotka došao već u 15. minutu susreta, a strijelac je bio Veselinović, ali gosti iz Sarajeva dolaze do izjednačenja samo sedam minuta kasnije, nakon što je gol za izjednačenje postigao Stefan.

Sloboda je početkom drugog poluvremena preko Stjepanovića postigla drugi gol, koji joj je donio bodove za prvo mjesto na tabeli.

Radnik je na svom terenu bio bolji od Čelika s 2:1, iako su gosti iz Zenice poveli u ovom susretu.

Selimović je u 24. minutu doveo goste u vodstvo, ali Radnik je u 64. minutu izjednačio golom Hodžića. U samom finišu utakmice za Radnik je dosuđen penal, a precizan izvođač bio je Obradović.

Nogometaši Veleža ponovo su razočarali svoje navijače. Ovoga puta od ”Rođenih” u Mostaru su bolji bili nogometaši Travnika, koji su jedini pogodak na ovom meču postigli u 70. minutu.

Velež je trenutno predzadnja ekipa takmičenja i teško je da će zadržati status premijerligaša ukoliko se ubrzo u trofejnom mostarskom timu nešto ne promijeni.