Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igra se vječiti derbi: Sarajevo se sutra po 110. put dijeli na bordo i plavo

Horde zla iz Ferhadije na derbi

Nogometaši Sarajeva i Željezničara u subotu će u 4. kolu Lige za prvaka na Grbavici odigrati 110. veliki gradski derbi.

U ovoj sezoni to će biti treći duel sarajevskih ekipa u borbi za titulu. U prvoj fazi takmičenja u Premijer ligi susreti su završeni bez pobjednika, na Grbavici je bio 1:1, dok je susret na Koševu završen bez golova.

Trener Željezničara Slavko Petrović u izjavi za službenu stranicu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kazao je da je “svaki derbi neizvjestan i da nije bitna trenutna pozicija na tabeli”.

– U prošlom derbiju na Koševu Sarajevo je bilo bolje, nadam se da ćemo uspjeti da se revanširamo. Za nas bi bilo idealno da osvojimo tri boda i nastavimo pozitivan niz koji je kratkotrajno prekinut utakmicom u Kupu protiv Širokog Brijega – kazao je Petrović.

Strateg “bordo” tima Mehmed Janjoš izjavio je da su se njegovi igrači u zadnjem susretu protiv Zrinjskog dosta iscrpili, “ali moraju naći snage i mogućnosti da se što prije oporave i na Grbavici pokažu da Sarajevo još može da pomrsi račune u vrhu tabele”.

U dosadašnjim duelima grdskih rivala Željezničar je zabilježio 32 pobjede, Sarajevo 31, dok je 46 susreta završeno bez pobjednika.

Susret Željezničar – Sarajevo igrat će se sutra od 19.30 sati.