Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

grbavica će biti puna

Vječiti derbi: Željo bez ključnog igrača? Horde zla kupile sve ulaznice

Horde_zla_korteo (1)
Horde zla će u 17 sati krenuti prema stadionu

Poznato je na kojih će 18 igrača računati Husref Musemić u današnjem derbiju

Ostalo je nekoliko sati do trećeg ovosezonskog vječitog derbija između Želje i Sarajeva. Utakmica se igra, podsjećamo, igra na Grbavici od 19,30 sati, a za nju vlada veliki interes navijača i javnosti.

Nema sumnje da će stadion Grbavica biti pun. Navijači Sarajeva, popularne Horde zla, kupili su sve ulaznice koje su bile na raspolaganju gostujućim navijačima, tačnije 1.573 ulaznice za dio sjeverne tribine. Okupljanje navijača Sarajeva zakazano je na mostu “Olge i Suade” (Vrbanja most), a svi moraju ući na stadion do 18.30 sati nakon čega se kapije za sektore B5 i B6 zatvaraju.

Poznato je na kojih će 18 igrača računati Husref Musemić u današnjem derbiju, koji u oba tabora s pravom nazivaju utakmicom sezone. To su Kovačević, Dizdarević, Mujakić, Lazić, Dupovac, Hebibović, Bekić, Pidro, Stanojević, Crepulja, Kapić, Šišić, Rahmanović, Tatar, Halilović, Velkoski, Handžić i Ahmetović.

S druge strane, njegov kolega na klupi Želje Amar Osim, od sinoć ima brigu više. Naime, Ermin Zec koji je ove zime stigao na Grbavicu pod velikim je upitnikom.

Zec je na jučerašnjem treningu osjetio bol, pa je morao raditi drugačijim intenzitetom od saigrača. O tome hoće li nastupiti, odluku će donijeti Željin ljekarski i stručni tim pred sami start meča.

Podsjećamo, prvi ovosezonski derbi odigran je na stadionu Grbavica (2:2). Tada je za Želju oba puta strijelac bio Dženan Zajmović. Golove za Sarajevo postigli su Benjamin Tatar i Amar Rahmanović.

U drugom derbiju ove sezone, odigranom na stadionu Asim Ferhatović Hase Sarajevo je slavilo rezultatom 2:1. Dva gola postigao je Mersudin Ahmetović, dok je strijelac jedinog gola za Želju bio Sulejman Krpić.

Osim Vs. Musemić

Dvojica trenera u dosadašnjoj historiji sučelila su se osam puta. Osim je ostvario dva trijumfa, Musemić, što je potpuno nevjerovatno, nijedan, a šest mečeva završilo je remijem.