Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

perspektivni golman

Vladan Kovačević pred transferom karijere, zaradit će i Sarajevo?

vladan-kovacevic

Kovačevićev transfer prema nekim izvorima iznosi 5,5 miliona eura, a FK Sarajevu bi trebalo pripasti 15 posto od ukupnog iznosa ovog transfera

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladan Kovačević, navodno se nalazi na pragu transfera u francuski Montpellier.

Kovačević bi napokon trebao napraviti jedan veliki transfer, nakon što mu je ljetos propao prelazak u portugalsku Benficu.

Nekadašnji golman Sarajeva je za godinu i pol dana u Rakowu postao najbolji golman poljske lige. Tim Rakowa iznenađujuće igra dobro sezonu i trenutno se bore za titulu prvaka Poljske i izvjesno je da je tim na pragu svog najvećeg uspjeha.

Kovačevićev transfer prema nekim izvorima iznosi 5,5 miliona eura, a FK Sarajevu bi trebalo pripasti 15 posto od ukupnog iznosa ovog transfera.

Montpellier se bori za opstanak u francuskoj prvoj ligi, te će mu dovođenje Kovačevića, ako se na kraju transfer realizuje, itekako biti važno u borbi za ostanak u društvu najboljih, a Vladan će dobiti šansu za dokazivanje u puno jačoj ligi.

Kovačević je na golu Sarajeva proveo tri sezone i sa bordo klubom je osvojio dva naslova prvaka BiH, te dva Kupa BiH. U Rakow je došao 2021. godine.