Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Vladimir Bjelica sudi derbi u Banjoj Luci

vladimir-bjelica24 (1)

Poslije 20 odigranih kola Sarajevo je prvo na tabeli sa 39 osvojenih bodova, tri više u odnosu na drugoplasirani Željezničar

Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva sudit će derbi utakmicu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj će u subotu, 29. februara, fudbaleri Borca u Banjoj Luci ugostiti lidera na tabeli, tim Sarajeva, saopšteno je danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Na aut linijama asistirat će mu Arnel Novalić iz Doboj Istoka i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva, javlja Anadolu Agency (AA).

Za četvrtog arbitra određen je Sabrija Topalović iz Zenice. Funkciju šestog sudije obavljat će Frano Jelić iz Širokog Brijega, te šestog Mateo Musa iz Čitluka. Delegat meča bit će Mirko Milošević (Zvornik), posmatrač suđenja Semir Kaplan (Stolac), a Branislav Puhalac (Rogatica) oficir za bezbjednost N/FS BiH.

Poslije 20 odigranih kola Sarajevo je prvo na tabeli sa 39 osvojenih bodova, tri više u odnosu na drugoplasirani Željezničar i trećeplasirani Borac. Slijede: Zrinjski 34 boda, Tuzla City 34, Radnik 30, Široki Brijeg 28, Velež 28, Mladost DK 18, Sloboda 18, Čelik 16, Zvijezda 09 8.

– PAROVI, SATNICA I SUDIJE 21. KOLA –

petak, 28. februara

TUZLA: Tuzla City – Velež (14.30 sati) (sudija: Haris Kaljanac – Sarajevo)

subota, 29. februara

DOBOJ KAKANJ: Mladost DK – Široki Brijeg (14.30) (Admir Musić – Sarajevo)

UGLJEVIK: Zvijezda 09 – Željezničar (14.30) (Luka Bilbija – Prijedor)

BANJA LUKA: Borac – Sarajevo (16.30) (Vladimir Bjelica – Istočno Sarajevo)

MOSTAR: Zrinjski – Sloboda (17.30) (Ermin Sivac – Zenica)

nedjelja, 1. marta

ZENICA: Čelik – Radnik (14.30) (Adis Mulahasanović – Sarajevo)