Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlado Čapljić: Ako je moja smjena dobra za Želju, prihvatam otkaz

Vlado Čapljić

Ukoliko je moja smjena dobra za Želju, odnosno ako će donijeti bolje dane za klub, prihvatam odluku Uprave, tj. saglasan sam sa otkazom koji su mi uručili, istakao je za Anadolu Agency (AA) Vlado Čapljić, trener koji je nakon samo 17 dana dobio otkaz na klupi Fudbalskog kluba Željezničar.

“Itekako me iznenadila odluka o otkazu. Za prekid saradnje saznao sam iz medija i ne mislim da je to rješenje, da se radi na takav način. Trenerski posao je takav da nikada ne znaš do kada ćeš raditi, ali 17 dana je premalo da bi sudili o bilo kome”, rekao je Čapljić, kojem je otkaz uručen i pored toga što je sa ekipom u četiri meča ostvario tri pobjede (Olimpic, Drina, Krupa) i jedan poraz (Travnik).

Otkaz je dobio pod obrazloženjem da “nije donio željene promjene u ekipi i poboljšanje u igri”, a naslijedio je ga je njegov asistent Edis Mulalić, koji je u današnjem razgovoru za Anadolu Agency obećao bespoštednu borbu ekipe i nadu u bolje rezultate u nastavku sezone.

Nakon ovosezonskih 10 odigranih kola Željezničar je promijenio tri trenera (nakon što je otkaz dobio Milomir Odović, imenovan Čapljić), a sakupio je svega 14 bodova i na osmom je mjestu tabele. Shodno tome, u najtrofejnijem bh. klubu trenutno strahuju za očuvanje statusa premijerligaša, jer će na kraju sezone u društvu najboljih ostati 10 od 16 klubova zbog reorganizacije takmičenja.