Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vojvodić: Sudske tužbe ne bi trebale biti poseban motiv igračima

darko vojvodic

Nekoliko igrača Sloge iz Simin Hana do prije godinu nosili su dres tuzlanske Slobode, a neki od njih su svoja potraživanja željeli naplatiti sudskim putem ili posredstvom tijela Nogometnog saveza BiH.

Jedan od njih je Ivan Kostić čija zahtjev za vraćanje duga skoro da je Slobodu koštao licence za takmičenje u Premijer ligi BiH. Sindikat nogometaša ovaj slučaj poteže mjesecima, uz zahtjev da se Sloboda prebaci u najniži stupanj takmičenja u državi.

Hoće li Kostić imati poseban motiv za igru protiv Slobode u današnjem meču Kupa BiH i “osvetu”, pitanje je koje su pojedini novinari postavili treneru Sloge Darku Vojvodiću.

– Mogu govoriti samo u svoje ime. Dugo sam igrao u Slobodi i nemojte misliti da mi Sloboda na kraju igračke karijere nije ostala dužna. Međutim, nikada u životu nisam, niti mi je palo na pamet, da tužim klub koji volim. Kao igrač i kao trener uvijek sam davao maksimum. Imate Zdenu Jurića (administracija Slobode – op.a.) koji je svjedok da sam na kraju karijere ‘halalio’ Slobodi sav dug. Da li će moji igrači imati poseban motiv zbog sudskih tužbi, ne znam. Ne treba ni da imaju nego treba da igraju za klub i daju maksimum. Čovjek koji vodi računa o nama (Azmir Husić) nije trenutno tu. Jednostavno, iz poštovanja prema njemu, prema klubu i prema ljudima koji žive ovdje, koji su nas prihvatili kao svoje, trebaju pružiti maksimum – odgovorio je Vojvodić.