Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

večeras dva meča

Vraća nam se Liga prvaka: Pjanić će duel Barce i PSG-a gledati sa klupe?

Susret Barcelone i PSG-a prvi je nakon čuvenog dvomeča u Ligi prvaka u sezoni 2016/2017, kada je katalonski klub preokrenuo rezultat iz prvog meča odigranog u Parizu od 0:4 i pobjedom na svom terenu od 6:1, ostvario plasman u četvrtfinale takmičenja

Prvim utakmicama osmine finala između Barcelone i PSG-a, odnosno Leipziga i Liverpoola, danas će biti nastavljeno takmičenje u fudbalskoj Ligi prvaka.

Susret Barcelone i PSG-a prvi je nakon čuvenog dvomeča u Ligi prvaka u sezoni 2016/2017, kada je katalonski klub preokrenuo rezultat iz prvog meča odigranog u Parizu od 0:4 i pobjedom na svom terenu od 6:1, ostvario plasman u četvrtfinale takmičenja.

Parižani neće moći da računaju na Nymara, koji je povrijeđen, dok će treneru Mauriciju Pochettinu ovo biti prvi meč u Ligi prvaka za francuski tim. Iako je Miralem Pjanić igrao svih šest utakmica grupne faze Lige prvaka, prema tvrdnjama španskih medija, male su šanse da će se bh. reprezentativac naći večeras u prvih 11 Barcelone.

Oba tima su u dobroj formi u šampionatima – Barcelona je u posljednjem meču savladala Alaves rezultatom 5:1, dok je PSG pobijedio Nicu 2:1.

U drugom današnjem meču Leipzig dočekuje Liverpool na neutralnom terenu u Budimpešti, pošto je Njemačka zabranila putovanja iz zemalja u kojima je zabilježen porast zaraze novim sojem korona virusa, medju kojima je i Velika Britanija.

Leipzig je u posljednjem odigranom meču u Bundesligi pobijedio Augsburg sa 2:1, dok je Liverpool pretrpio treći poraz u nizu u Premiershipu – od Leicestera 1:3.