Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Asmir Begović

Vrančić je četvrti bh. fudbaler koji zabija u Premiershipu, jedan će zauvijek ostati upamćen (VIDEO)

begovic

Vrančić je večeras postao četvrti bh. nogometaš koji je zabijao u Premiershipu

Utakmicu 20. kola Premiershipa odigrali su Norwich i Tottenham. Posljednji klub lige Norwich je odigrao hrabru utakmicu, dva puta je vodio, ali na kraju je završilo 2:2, piše Index.hr.

Prvi gol za domaću ekipu zabio je Mario Vrančić, reprezentativac BiH. Vrančić je sredinom prvog poluvremena asistirao za 2:0 Pukkiju, ali zbog kontroverznog ofsajda gol je poništen.

Vrančić je večeras postao četvrti bh. nogometaš koji je zabijao u Premiershipu. Edin Džeko tresao je mreže u dresu Cityja, Sead Kolašinac je zabio svoj jedini ligaški gol za Arsenal protiv Swanseaja, a četvrti nogometaš s bh. pasošem zabio je jedan gol u karijeri, ali taj gol bio je jedan od najpoznatijih i najgledanijih golova u historiji Premiershipa.

Tada golman Stokea Asmir Begović 2. novembra 2013. nakon 13 sekundi ligaške utakmice protiv Southamptona postigao je gol s 97,5 metara koji ga je smjestio u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda kao gol koji je postignut s najveće udaljenosti u historiji fudbala.

”Osjećao sam se cool kad sam vidio da je lopta završila u mreži, ali moram reći da je to sretan incident. Osjećam se malo loše zbog mog kolege i dragog prijatelja Artura Boruca. Nije lijepo primiti takav gol i nisam htio slaviti iz poštovanja prema njemu”, pričao je Begović.