Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

meč KL

Vranić: Osigurat ćemo 1.500 testova za testiranje navijača FK Sarajevo

ministar-haris-vranic (1)

Dodao je i da resorno ministarstvo nikada nije planiralo obezbijediti ovu vrstu testova za sve međunarodne i druge utakmice, i to na teret Zavoda zdravstvenog osiguranja KS

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo (KS) je ranije osiguralo 1.300 besplatnih antigenskih testova za prvu međunarodnu utakmicu FK ‘Velež’, a također planira osigurati 1.500 testova za testiranje navijača FK ‘Sarajevo’, uoči njihove međunarodne utakmice koja se igra u četvrtak na stadionu Koševo – najavio je danas ministar zdravstva KS Haris Vranić.

Naglasio je i kako se ovom odlukom željelo podržati održavanje prvih međunarodnih nogometnih susreta naših klubova.

Dodao je i da resorno ministarstvo nikada nije planiralo obezbijediti ovu vrstu testova za sve međunarodne i druge utakmice, i to na teret Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

– Navijači svih naših klubova dužni su, kao i svi građani KS, da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, čiji je cilj zaštita od zaraze koronavirusom – istakao je Vranić.

Kako je planirano, testiranja ovim testovima će se vršiti u četvrtak, 15. jula od 09.00 do 18.00 sati na drive-in punktu Vrbanja.

Vranić je, također, kazao kako će troškove svih eventualnih budućih testiranja ove vrste snositi sami organizatori utakmica, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.