Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vranješ strijelac za Legiju, Napoli, Fener i Marseille u drugom krugu

stojan vranjes

Napoli je jedina ekipa sa stopostotnim učinkom u Evropa lig, a iznenađujući je poredak u grupiA gdje je Molde završio kao prvi ispred Fenerbahčea, Ajaxa i Celtica

Grupa A:

Ajax – Molde 1:1

Molde je ranije osigurao svoje mjesto u šesnaestini finala Europske lige, a prvo je mjesto potvrdio remijem 1:1 protiv Ajaxa.

http://dai.ly/x3hnqeu

Holandska ekipa imala je teoretske šanse za plasman, a nadu im je povećao Van de Beck u 14. minuti kada je pogodio za vodstvo.Van de Beek je ispratio dugo dodavanje i glavom lobovao golmana, a pri tome si je i raskrvario glavu ali sve je bilo u redu s njim.

Sve nade u prolazak ugasio im je Singh u 29. minuti kada je pogodio za konačnih 1:1. Do kraja je pocrvenio Ajaxov Gudelj.

Fenerbahče – Celtic 1:1

Fenerbahče se minimalnom pobjedom nad Celticom izborio za svoje mjesto u Europi. Turska ekipa slavila je zahvaljujući pogotku Lazara Markovića u 39. minuti.

http://dai.ly/x3hnokh

Fenerbahče je od 67. minute igrao s desetoricom igrača jer je direktni crveni karton zaradio Diego.

Grupa B:

Bordeaux – Rubin Kazan 2:2

Bordeaux je ima u rukama prvu pobjedu, ali su u 76. minuti ostali bez nje. Kazan je pogotkom Maksima Kannunikova u 31. minuti poveo, ali francuska ekipa je preokretom u nastavku stigla do remija. Strijelci su bili Gaetan Laborde u 58. minuti igre i Diego Rolan koji je zabio pet minuta kasnije. Konačnih 2:2 je postavio Ustinov. Guilbert je kod Bordeauxa isključen u 86. minuti.

Sion – Liverpool 0:0

Sion i Liverpool su odigrali prijateljski remi bez pogodaka, a i to je Švicarcima bilo dovoljno da osiguraju prolazak dalje. Liverpool je prva momčad skupine.

Grupa C:

Borussia Dortmund – PAOK 0:1

PAOK je stigao do prve pobjede u grupi C time Borussiju Dortmund ostavio bez prvoga mjesta. Ekipa Igora Tudora je slavila s minimalnih 1:0, a strijelac je u 33. minuti igre bio Robert Mak. Najbolju priliku za izjednačenje Borussia je imala u 42. minuti kada je Marco Reus pogodio lijevu stativu.

http://dai.ly/x3hnria

U nastavku smo vidjeli tri odlične prilike njemačkog tima, ali nisu uspjeli postići pogodak. Za PAOK je čitav susret odigrao Gojko Cimirot, a Marin Leovac je u igru ušao u 66. minuti.

Gabala – Kuban 0:3

Kuban je ranije osigurao šesnaestinu finala, na gostovanju je slavio s visokih 3:0. Golijadu je započeo Ragnar Sigurdsson u 26. minuti koji je nakon slobodnjaka Pereyre loptu mirno spustio glavom u mrežu. Nakon asistencije, Pereyra se upisao i u strijelce, a pogodak je postigao u 41. minuti. Konačni je rezultat postavio Wanderson 15 minuta prije kraja susreta.

Ermin Zec je igrao za Gabalu od 61. minute.

Grupa D:

Midtjylland – Club Brugge 1:1

Midtjylland je remizirao s Bruggeom i to mu je bilo dovoljno da kao druga ekipa skupine izbori šesnaestinu finala Evropske lige. Danski tim je poveo u 27. minuti kada je golčinu sa velike udaljenosti postigao Pione Sisto. Jelle Vossen je u 68. minuti postavio konačni rezultat.

Napoli – Legia 5:2

Napoli je visokom pobjedom potvrdio svoje prvo mjesto i stopostotni učinak. Nathaniel Chalobah je italijansku ekipu doveo u vodstvo u 32. minuti, a nakon njega su zabijali i Lorenzo Insigne (39. minuta), Jose Callejon (57. i 65. minuta). Tri minute prije posljednjeg Callejonovog pogotka, Stojan Vranješ je postigao pogodak za poljsku ekipu.

Zabio je glavom nakon ubačaja Prijovića. U sudačkoj smo nadoknadi vidjeli još dva gola. Najprije je Mertens povisio na 5:1, a samo minutu kasnije zabio je i Prijović za Legiju.

Vranješ je igrao čitavu utakmicu.

Grupa E:

Viktoria Plzen – Villarreal 3:3

Remi je Villarreal koštao vodeće pozicije. Viktoria je povela u osmoj minuti pogotkom Kolara iz nepostojećeg jedanaesterca, a Villarreal se vratio u 40. minuti pogotkom Cedrica Bakambua.
Jonathan dos Santos je u 62. minuti Španjolce doveo u vodstvo, no poništio je to samo tri minute kasnije Jan Kovarik. Tomas Horava je u 90. minuti pogodio za vodstvo Viktorije, a konačnih 3:3 je četiri minute kasnije psotavio Bruno.

Rapid Beč – Dinamo Minsk 2:1

Kao prva ekipa grupe je završio Rapid i to zahvaljujući pogotku Mateja Jelića. Maximilian Hofmann je u 29. minuti doveo Austrijance u prednost, a Matej Jelić je u 59. minuti pogodio za 2:0. Dinamo je do kraja uspio zabiti samo jedan pogodak, a strijelac je bio Mohamed El-Monir u 65. minuti igre.

Matej Jelić je igrao do 71. minute, a Srđan Grahovac od 65.

Grupa F:

Groningen – Braga 0:0

Bragi je i remi bez pogodaka bio dovoljan da odnese prvo mjesto skupini.

Slovan Liberec – Marseille 2:4

Marseille je u utakmici s šest golova svladao Slovan u Liberecu i time potvrdio prolaz. Francuzi su do 48. minute zabili tri pogotka, ali domaća je ekipa u samo dvije minute došla na pogodak zaostatka.

Michy Batshuayi je u 14. minuti zabio za vodstvo, a prednost su podebljali Abdelaziz Barrada i Abdelaziz Barrada. Marek Bakos je u 75. minuti iz jedanaesterca smanjio na 1:3, a samo minutu kasnije Slovan je zabio i drugi pogodak, a strijelac je bio Josef Sural.

Konačni je rezultat u 94. minuti postavio Ocampos.