Fudbal

Nakon 100 dana pauze

Vratio se Premiership, igrači kleknuli na početku utakmice

17/06/2020

Prije početka utakmice održana je i minuta šutnje u znak sjećanje na sve žrtve koronavirusa

Snažnom antirasističkom porukom nastavljeno je englesko nogometno prvenstvo nakon 100 dana pauze zbog pandemije koronavirusa.

Elitni razred ‘otočkog’ nogometa nastavljen je zaostalom utakmicom 28. kola između Aston Ville i Sheffield Uniteda koja je završila podjelom bodova, a prije početka susreta igrači oba sastava i sudac Michael Oliver kleknuli su u znak potpore pokretu “Black Lives Matter” i svjetskim prosvjedima protiv rasizma.

Domaći igrači zagrijavali su se u majicama koje su na leđima imale poruku “Životi crnaca su važni”, a tijekom susreta na stadionu je razvijena ista poruka, prenosi Hina.

Prije početka utakmice održana je i minuta šutnje u znak sjećanje na sve žrtve koronavirusa.

Utakmica na kišnom Villa Parku bila je i prva u povijesti Premier lige odigrana bez navijača, uz stroge zdravstvene protokole.

Samo 300 ljudi bilo je dopušteno na stadionu koji je podijeljen u tri različite sigurnosne zone kako bi se pokušalo ograničiti moguće širenje koronavirusa, koji je u Velikoj Britaniji odnio blizu 42.000 života.

Na početku utakmice nije bilo uobičajenih scena. Momčadi su odvojeno izlazile iz svlačionica, a stisak ruke je zabranjen.

Utakmica je na koncu završila bez golova.

Večeras je na rasporedu i odgođeni susret 28. kola između Manchester Cityja i Arsenala.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 82 boda, čak 15 više od Manchester Cityja, dok je treći Leicester City sa 53 boda.

Aston Villa je ostala u zoni ispadanja na 19. mjestu s 26 bodova, bodom manje od zone spasa. Sheffield United je napredovao na šesto mjesto sa 44 boda i sada je samo jedan bod udaljen od Europe.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.