Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vugdalić: Na redu Željo, a onda u finalu Radnik ili Široki

veselinovic

Žrijeb polufinala Nogometnog kupa BiH obavljen je danas u Vogošći, a voljom žrijeba u borbi za plasman u finale najmasovnijeg nogometnog takmičenja BiH sastat će se FK Radnik – NK Široki te FK Željezničar – FK Sloboda Tuzla.

Dvomeč Željezničar – Sloboda zanimljiviji je polufinalni par u kojem će se za plasman u finale boriti tuzlanski tim, koji u ovoj sezoni ima ambicije ići do kraja u oba takmičenja, te sarajevski ”plavi” koji su se jesenjim remontom ekipe vratili na pobjednički kolosijek i žele kroz Kup osigurati nastup u Evropi naredne sezone.

– Ostale su četiri najbolje ekipe, sve opcije su otvorene. Očekuju nas dvije teške utakmice, ali u svakom slučaju se nadamo plasmanu u finale i izlasku na evropsku scenu. Svejedno je gdje se prvi meč igra, a sigurno je da će revanš u Tuzli odrediti pobjednika – rekao je nakon žrijeba direktor Željezničara Haris Alihodžić.

Direktor Slobode Sabahudin Vugdalić je rekao da su mu igrači Slobode prije dolaska na žrijeb rekli da se ne opterećuje protivnikom jer trenutno nema ekipe u BiH koja Slobodu može proći u dvije utakmice.

– Željezničar je gigant bh. fudbala, ponovo će biti pun stadion Tušanj, tako da ništa ljepše se nije moglo dogoditi za Tuzlu koja je prije dvije godine bila u “močvari”. Planiramo se plasirati u finale. Prošli smo Goražde, Čelik i Sarajevo, a sada je na redu Željo, pa će doći Radnik ili Široki – izjavio je Vugdalić i dodao da navijače očekuje pravi spektakl u obje utakmice.

Prve utakmice bit će odigrane 13. aprila, a revanš je 20. aprila u 16.30 i 19.30 sati.

U Vogošći je obavljen i žrijeb polufinala Kupa za nogometašice, a sastaju se Radnik Bumerang iz Bijeljine – Gradina Srebrenik, Banja Luka – SFK 2000 Sarajevo, te žrijeb omladinskog kupa u kojem se sastaju NK Iskra Bugojno – FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka – NK Široki Brijeg.

U finalu futsal Kupa BiH snage će odmjeriti MNK Centar i MNK Zrinjski, a domaćin u prvom susretu će biti sarajevska ekipa.