Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropska liga

Vukas najavljuje maksimalnu ozbiljnost Zrinjskog protiv Akademije Pandev

hari vukas333

Trener Zrinjskog ponovio je kako Akademija Pandev nije loša ekipa, ističući kako će u uzvratnom susretu Makedonci biti puno opasniji

Iako u uzvratni susret pretkola Europske lige protiv Akademije Pandev Zrinjski ulazi s tri gola prednosti, trener “Plemića” Hari Vukas ističe da neće dopustiti nikakvo opuštanje svojih igrača.

– Imamo dobar rezultat, ali svi znaju kakav je nogomet i sigurno je da ćemo u uzvratu biti maksimalno ozbiljni i mobilizirani kako bismo došlo do našeg cilja, a to je plasman u sljedeće pretkolo Europske lige – kazao je na Vukas na konferenciji za novinare.

Trener Zrinjskog ponovio je kako Akademija Pandev nije loša ekipa, ističući kako će u uzvratnom susretu Makedonci biti puno opasniji.

– Oni su u prvoj utakmici zbilja bili pod pritiskom zbog svog prvog izlaska u Europu, ali sada ide druga utakmica i, s obzirom na rezultat iz prve, oni će doći potpuno rasterećeni, a to može biti opasno. Ne smijemo dopustiti da utakmica ode u nekom nepredviđenom smjeru, da dođemo u nekakvu nelagodu – dodao je Vukas.

S njim se složio i vratar Zrinjskog Ivan Brkić koji je ustvrdio kako vjeruje da njegovi suigrači neće dopustiti bilo kakvo iznenađenje u sutrašnjoj utakmici. Što se tiče početka nove sezone Brkić je istaknuo da je još rano izvlačiti nekakve zaključke, iako, kako je rekao, stvari za sada izgledaju jako dobro.

– Svi smo uoči početka nove sezone bili znatiželjni kako će sve to izgledati. Vjerovali smo u sebe i mislim da smo opravdali očekivanja. Sve to izgleda puno bolje nego na startu prošle sezone i nadam se da ćemo tako i nastaviti – poručio je Brkić.

Zrinjski u žestokom tempu otvara sezonu i nakon uzvratne utakmice protiv Akademije Pandev, koja se igra u četvrtak od 19 sati, “Plemići” već u nedjelju gostuju kod aktualnog prvaka Sarajeva na startu Premijer lige BiH, a odmah zatim u četvrtak, 25. srpnja, ako uzvrat protiv makedonske momčadi prođe prema očekivanjima, u drugom pretkolu Europske lige gostuju kod nizozemskog Utrechta.

Vukas je istaknuo kako ga ohrabruju treninzi njegove momčadi na kojima, kako je rekao, svi igrači daju svoj maksimum, kao i činjenica da momčad nema niti jednog problema s ozljedama.