Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Vukoja: Derbi protiv Sarajeva uvijek ima posebnu težinu, ovo će biti teška utakmica

barbaric vukoja siroki brijeg fena

Sarajevo ima širok i kvalitetan igrački kadar i ovo će biti jako teška i zahtjevna utakmica, rekao je trener Ivica Barbarić

Nakon što su na startu proljetnog dijela sezone upisali poraze, ekipe Širokog Brijega i Sarajeva odmjerit će snage u nedjelju na Pecari u jednom od derbija 21. kola Premijer lige BiH.

– Ovo je utakmica s puno naboja, a motiv je maksimalan s obje stane. Moramo biti svjesni da svako ima svoju situaciju u ekipi. Sarajevo ima širok i kvalitetan igrački kadar i ovo će biti jako teška i zahtjevna utakmica. Mi još uvijek moramo riješiti papirologiju za neke igrače, a poslije treninga ćemo vidjeti situaciju s nekoliko „rovitih” igrača. Moramo podići intenzitet igre i biti proaktivni u igri kada imamo visoko dignut blok i kada imamo u središnjoj poziciji nizak blok – najavio je nedjeljnu utakmicu trener domaće ekipe Ivica Barbarić.

Sarajevo je u zimskoj stanci imalo dosta promjena u igračkom kadru, a upravo to bi mogla biti prednost Širokog Brijega, smatra Barbarić.

– Sarajevo je klub koji nema nikakvih finansijskih problema, jako dobro su organizirani, ali znamo da imaju neku drugu situaciju. Imaju jako kvalitetan igrački kadar, ali imaju jako puno novih igrača i priča se puno o neuigranosti. Ova liga je takva da nema kontinuiteta kvalitetne izvedbe i velike su oscilacije kod svih ekipa. Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali mi se nadamo pobjedi – poručio je.

Najbolji strijelac Širokog ove sezone Bože Vukoja pozvao je domaće navijače da u što većem broju dođu na Pecaru i pomognu svom klubu u borbi za nove bodove.

– Sigurno je da će ovo biti teška utakmica protiv kvalitetne ekipe Sarajeva. Međutim, mi pred našim navijačima idemo na pobjedu i za ovaj susret sam jako motiviran. Jako puno nam znači podrška navijača, bili su nam podrška u prošloj polusezoni i nadam se da će nas nastaviti bodriti na svakoj novoj utakmici – kazao je Vukoja.

Dodao je kako derbi sa Sarajevom ima posebnu težinu i da su svi igrači toga svjesni.

– Motiv je uvijek još veći jer je ovo derbi, ali mi se za svaku utakmicu kvalitetno pripremamo i idemo na pobjedu. Tako će biti i na ovoj utakmici protiv Sarajeva koja je za nas jedna od ključnih utakmica u ovoj polusezoni – zaključio je Vukoja.

Utakmica Široki Brijeg – Sarajevo igra se u nedjelju od 16 sati, a sudit će Ermin Sivac iz Zenice.