Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

švicarski teniser

Wawrinka najstariji igrač koji je pobijedio na meču na US Openu od 1992.

Stan Wawrinka
Foto: Pixsell

Wawrinka, 38 godina, došao je do svoje prve pobjede u New Yorku u četiri godine pošto je u prvom kolu pobijedio Japanca Yoshihita Nishioku sa 7-6 (7/5), 6-2, 6-4

Bivši šampion US Opena Stan Wawrinka postao je najstariji čovjek koji je pobijedio u meču na ovom turniru od 40-godišnjeg Jimmyja Connorsa 1992. godine, prenosi AFP.

Wawrinka, 38 godina, došao je do svoje prve pobjede u New Yorku u četiri godine pošto je u prvom kolu pobijedio Japanca Yoshihita Nishioku sa 7-6 (7/5), 6-2, 6-4.

-Mislim da igram dobro. Ne pokušavam da poredim stvari iz prošlosti jer nikada nije dobra ideja porediti ono što sam radio prije nekoliko godina – rekao je Wawrinka, koji je 2016. godine podigao trofej US Opena.

-Ali zadovoljan sam svojim nivoom. Znam gdje sam trenutno. Znam da mogu pobijediti neke stvarno dobre igrače. Mogu biti stvarno konkurentan. Dobro se krećem – kazao je on.

Švicarac će u narednom kolu igrati sa 30. nosiocem Argentincem Tomasom Martinom Etcheverryjem, koji je pobijedio finskog kvalifikanta Otta Virtanena u taj-brejku petog seta.