Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wayne Rooney sa Old Trafforda seli u London

Wayne Rooney of Manchester United looks dejected during the Barclays Premier League match between Manchester United and Manchester City played at Old Trafford Stadium, Manchester on October 25th 2015

Wayne Rooney i Jose Mourinho definitivno ne mogu zajedno. Nezadovoljni kapiten Manchester Uniteda na kraju sezone gotovo sigurno napušta Old Trafford, a kao najizglednija opcija novog kluba spominje se West Ham kojeg s klupe vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić.

Popularni Čekićari nisu ispunili očekivanja ove sezone, dijelom zbog brojnih ozljeda glavnih igrača, dijelom zbog preseljenja na novi stadion, a ne treba zaboraviti ni januarski odlazak najboljeg igrača, nezadovoljnog Dimitrija Payeta u Marseille.

Čelnici West Hama sa Slavenom Bilićem počeli su slagati kadrovsku križaljku za ljetni prijelazni rok, a najbolja moguća vijest već je stigla. Postoji velika mogućnost da dobiju senzacionalno pojačanje, i to u liku i djelu kapitena Manchester Uniteda Waynea Rooneyja (31)!

Nije tajna da Rooney i Mourinho nisu kliknuli, već je ove zime kapiten Uniteda bio na izlaznim vratima, no nije mu se išlo u Kinu. Bez obzira na milionsku ponudu. Rooney igra malo ili nimalo ove sezone, bio je ozlijeđen, ali otočki mediji se pitaju koliko su njegove ozljede stvarne, a koliko on time pruža otpor Mourinhovu apsolutizmu na Old Traffordu.

Sve su glasnije i jasnije Rooneyjeve namjere da već ovog ljeta napusti United. U klubu su čak i spremni pustiti ga, bez obzira na to što ga ugovor veže do 2019. Odšteta je 90 miliona eura, no na Old Traffordu su spremni pregovarati, čak je i prepoloviti, samo kako bi se odužili kapitenu koji je u klubu od 2004. godine.

U ozbiljnoj konkurenciji, kao nove destinacije u Rooneyjevoj karijeri, ostala su tako samo dva kluba. I sam je Rooney nedavno priznao kako bi se volio vratiti u Everton iz kojeg je i krenuo put Uniteda, ili zaigrati za neki jači klub iz Londona. Gotovo je sigurno kako Chelsea, Arsenal i Tottenham nisu zainteresirani, pa ostaje tako West Ham. Everton bi potreban novac mogao namaknuti od prodaje Romela Lukakua, dok su Čekićari samo od prodaje Payeta zaradili dovoljno, a najavljena su i nova ulaganja.

Definitivno je kako bi Wayne Rooney bio nevjerovatno pojačanje za West Ham i Slavena Bilića, ne samo u igračkom smislu, već i marketinškom jer tako veliku zvijezdu Čekićari nisu imali u ekipi! Koliko god ga platili, sigurno je da će se njegov dolazak vrlo brzo isplatiti.

West Ham mu je spreman ponuditi oko 220.000 eura sedmično (oko milion eura na mjesec), a Kinezi su mu nudili dvostruko više.