Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

igrač-trener Derby Countyja

Wayne Rooney se vraća u Englesku

rooney

Bivši kapiten Engleske će ostati u DC Unitedu do kraja sezone, nakon čega će se pridružiti engleskom drugoligašu Derby Countyju kao igrač-trener

Bivši fudbaler Manchester Uniteda Wayne Rooney odlučio se vratiti u Englesku nakon dvije sezone u američkoj MLS ligi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bivši kapiten Engleske će ostati u DC Unitedu do kraja sezone, nakon čega će se pridružiti engleskom drugoligašu Derby Countyju kao igrač-trener.

“Veoma sam sretan zbog prilike koju mi je Derby County pružio. Uvjeren sam da mogu dati veliki doprinos i jedva čekam da upoznam sve, posebno navijače. Jednako sam sretan što ću početi svoju trenersku karijeru u Derby Countyju, gdje ću raditi s prvim timom i akademijom”, izjavio je Rooney.

Rooney, koji je dres Uniteda nosio 13 sezona i s 253 gola u svim takmičenjima postao najbolji klupski strijelac u istoriji, imao je još dvije godine ugovora s klubom iz Washingtona.

“Nakon što smo razgovarali s Wayneom i shvatili u kakvoj se situaciji nalazi zato što je daleko od svoje porodice, složili smo se da je ovo najbolje rješenje za sve”, saopšteno je iz kluba.

Legendarni 33-godišnji napadač je za 13 godina u Unitedu osvojio pet naslova šampiona Engleske, jedan FA Kup, tri Liga kupa i četiri Supekupa. Na međunarodnoj sceni s “crvenim đavolima“ je osvajao Ligu šampiona, Ligu Evrope i FIFA svjetsko klupsko prvenstvo. Tokom karijere igrao je još u dva navrata za Everton iz kojeg je 2018. prešao u američki DC United. Za reprezentaciju Engleske je odigrao 120 utakmica i postigao 53 gola.