Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wenger nakon Vardyja uzima i Mahreza

mahrez-riyad-jamie-vardy_3385367

Arsenal je baš riješio da uništi Leicester i napravi tim za titulu. Arsene Wenger namjerava da jednim udarcem ubije dvije muhe.

Da očerupa Leicetsterov šampionski tim i da istovremeno napravi ekipu koja će donijeti titulu na Emirates. Poslije Leicesterovog najboljeg strijelca Jamieja Vardyja, Wenger sada želi da dovede i Riyada Mahreza, drugu polovinu fantastičnog tandema koji je bio najzaslužniji za krunu Lisica

Pregovori oko Vardyja su u završnoj fazi. Arsenal je već postigao sporazum sa Leicesterom. Tačnije aktivirao je otkupnu klauzulu od 25.000.000 eura i sada je sve na Vardyju kojem je ponuđen četvorogodišnji ugovor vrijedan 100.000 funti sedmično.

Leicester je izvadio poslednju kartu iz špila i poslao kontra-ponudu svom napadača sa poboljšanim finansijskim uslovima. Međutim, izgleda da ni to nije dovoljno pošto se najavljuje da će Vardy danas obaviti ljekarske preglede i potpisati za Arsenal.

Najavljuje se da je Leicester već krenuo u lov na Vardyjevu zamjenu i da će ponuditi 19.000.000 eira za Troya Deeneya iz Watforda.

Međutim, lošim vijestima za Leicestrove navijače nije kraj pošto Wenger želi i Riyada Mahreza! Spreman je da plati koliko je potrebno za najboljeg igrača Premier lige čime bi Leicesteru nanio udarac od kojeg se Lisice ne bi oporavile. Spekuliše se da Mahrez ima sličnu otpusnu klauzulu kao Vardy i da je zainteresovan da slijedi stope svog saigrača. Wenger bi u tom slučaju odustao od dovođenja Henrikha Mkhitaryana koji je do juče važio za veliku želju.

Dolazak Mahreza bi označio i kraj karijere Walcotta u Dresu Arsenala. Wenger je spreman da se nakon toliko godina odrekne krilnog napadača sklonog povredama, a interesovanje za Walcotta je već pokazao West Ham.