Premiership

West Ham vodio 3:0 protiv Arsenala, ali nije uspio pobijediti

U 32. minuti već je bilo 3:0 za West Ham nakon što je udarac glavom Michaila Antonija u mrežu skrenuo Tomaš Souček. Činilo se da je utakmica već gotova, ali Arsenal se nije predao

Meč West Hama i Arsenala u 29. kolu Premier Lige završio je 3:3. Domaći su vodili 3:0, ali Arsenal je uspio nadoknaditi zaostatak.

West Ham je u vodstvo doveo Jesse Lingard u 15. minuti sjajnim poluvolejom, a samo dvije minute nakon toga Lingard je brzo izveo slobodni udarac i proigrao Bowena koji je iskoristio uspavanost Arsenalove obrane i matirao Bernda Lena. Pogodak ide na dušu Arsenalovom vrataru jer je jako loše reagirao na slabašan udarac. U 32. minuti već je bilo 3:0 za West Ham nakon što je udarac glavom Michaila Antonija u mrežu skrenuo Tomaš Souček. Činilo se da je utakmica već gotova, ali Arsenal se nije predao. Smanjili su na 3:1 u 38. minuti kada se Lacazetteov udarac od Součeka odbio u gol. Piše se autogol češkom nogometašu.

U drugom poluvremenu uslijedila je bolja igra Arsenala, ali i veliki promašaji na obje strane. West Ham je zabio još jedan autogol u 61. minuti i približio momčad Mikela Artete na samo gol razlike. Craig Dawson je u svoju mrežu zakucao ubačaj Caluma Chambersa. Antonio je u 77. minuti s metra pogodio stativu, a pet minuta kasnije kaznio ga je Lacazette. Glavom je realizirao odličan centaršut Nicolasa Pepea. Arsenal je osjetio da može doći i do potpunog preokreta, no utakmica je završila remijem, što je ujedno realan rezultat.

West Ham ostaje na petom mjestu s 49 bodova, dva manje od Chelseaja i tri više od Liverpoola, dok je Arsenal deveti s 42 boda.