stigao semedo

Wolverhampton doveo veliko pojačanje iz Barcelone

semedo

Iz kluba s Molineuxa naglasili su da je Semedo potpisao ugovor do juna 2023. uz mogućnost produženja na još dvije godine

Fudbalski klub Wolverhampton u srijedu je potvrdio da je doveo Nelsona Semeda iz Barcelone, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema navodima britanskih medija, Wolvesi će za transfer portugalskog desnog beka platiti 29 miliona funti (oko 31,5 miliona eura). Iz kluba s Molineuxa naglasili su da je Semedo potpisao ugovor do juna 2023. uz mogućnost produženja na još dvije godine.

“Nemamo često priliku da dovedemo igrača svjetske klase iz kluba svjetske klase. Nelsonov potpis pokazuje da nikada nećemo prestati napredovati i da smo još uvijek smo gladni i ponizni u svom srcu”, rekao je Jeff Shi, izvršni direktor Wolvesa.

Odlični 26-godišnji Portugalac karijeru je počeo u Sintrenseu, a zatim je igrao u Fatimi, Benfici i od 2017. godine u Barceloni. Za katalonski klub je odigrao 124 takmičarske utakmice i postigao dva gola. Osvajao je titule šampiona Portugala i Španije. Za nacionalni tim nastupio je 13 puta.