Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adama Traore

Wolverhamptonov “Hulk”: Zvali su ga i u NFL, ali odbio je

Adama Traore

Španac je igrač nevjerovatne brzine i rijetko viđenih fizičkih sposobnosti, a koliko je fizički jak potvrdio je i njegov suigrač Romain Saiss

Wolverhampton je jedno od najugodnijih iznenađenja u evropskim ligama ove sezone.

Ekipa Nuna Espirita Santa trenutno je na sedmom mjestu tablice u Engleskoj s četiri boda manje od četvrtoplasiranog Chelseaja i u Wolverhamptonu se nadaju da bi se možda mogli uključiti i u borbu za Ligu prvaka. Jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate je i nevjerovatni 23-godišnji Adama Traore koji je briljirao u preokretu protiv Cityja od 0:2 do 3:2, a na sebe je već skrenuo pažnju Liverpoola i Manchester Cityja. Želi ga i Barcelona u čijoj školi je ponikao, ali Wolvesi traže 80 miliona eura.

Španac je igrač nevjerovatne brzine i rijetko viđenih fizičkih sposobnosti, a koliko je fizički jak potvrdio je i njegov suigrač Romain Saiss.

“Svaki dan sam s njim i nikad ga ne vidim u teretani. Ne znam ima li kod kuće vlastitu teretanu, ali nikad nisam vidio tako fizički moćnog igrača. Jednom sam mu rekao da izgleda kao igrač američkog nogometa, a on mi je na to otkrio da su ga 2015. godine dok je bio u Barceloni tražile NFL ekipe. Bili su zatečeni njegovom eksplozivnošću, koja je vrlo važna u tom sportu, i raspitivali su se je li zainteresiran za promjenu posla. No, Adama je ostao u nogometu”, rekao je Saiss.

Traore je ove sezone u svim takmičenjima upisao sedam asistencija i pet golova, jedan više nego što je zabio u zadnje četiri godine u Engleskoj gdje je došao 2015. godine. Dovela ga je Aston Villa za deset miliona eura, ali se nije snašao ni u Birminghamu ni u Middlesbroughu koji ga je kupio sljedećeg ljeta za 8,25 miliona eura. Wolvesi su ga kupili u ljeto 2018. godine za 20 miliona, a sad bi na njemu mogli višestruko zaraditi.