Fudbal

"marca"

Xavi ima jednu prepreku da bi postao trener Barce, danas će to pokušati riješiti

28/10/2021

Barcelonu bi dotad kao privremeno rješenje trebao voditi Sergi Barjuan

Barca traži trenera koji će zamijeniti otpuštenog Ronalda Koemana. Prva opcija za tu poziciju jest nekadašnji igrač kluba Xavi, aktuelni trener katarskog Al Sadda.

Xavi je u Al Saddu od 2015. i odlaska iz Barcelone u taj klub. Vezan je za njega, ali ni približno koliko za Barcelonu, u kojoj je nastupima i trofejima osvojenima od 1998. do 2015. godine stekao status ikone.

Vezan je za Al Sadd i ugovorno, a upravo taj problem koji ga sprječava u povratku u Barcelonu pokušat će riješiti na današnjem sastanku s čelnicima svog kluba.

Xavi je Al Saddu pomogao osvojiti četiri titule kao igrač i sedam kao trener, a ugovorno je i dalje vezan za klub koji ga je po dovođenju imenovao i ambasadorom Svjetskog prvenstva, kojem će Katar biti domaćin sljedeće godine.

Ipak, Xavi se nada, navodi španska Marca, da mu čelnici kluba neće praviti probleme u povratku u Barcelonu. U dobrim su odnosima i oni znaju da je to njegova želja. Bude li se razgovor odvio onako kako se nada, zaključuje se, Xavi će krenuti pakirati kovčege.

Barcelonu bi dotad kao privremeno rješenje trebao voditi Sergi Barjuan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.