trener nezadovoljan

Xavi nakon novog kiksa Barce: Ne znam šta se desilo ekipi poslije El Clasica

xavi-aa

“Danas sam pogriješio kao trener. Pogotovo u motivaciji igrača. Mislio sam da sam dao sve, ali nisam”, kazao je Xavi

Barcelona je izgubila i treću utakmicu u nizu na svom stadionu. Nakon poraza od Eintrachta u Europa ligi (2:3) u španskom prvenstvu su bodove s Camp Noua odnijeli Cadiz i sinoć Rayo minimalnim 1:0 pobjedama.

“Zakomplikovali smo sebi život, ali još je sve pod kontrolom”, rekao je Barcelonin trener Xavi. Pet kola prije kraja Barcelona je na drugom mjestu te u dobroj poziciji da izbori jedno od prva četiri mjesta i plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Petoplasiranom Betisu bježi šest bodova.

“U novembru smo bili deveti. Ne bojimo se igrati, ali stvari se komplikuju. Odmorimo se i razmislimo o Mallorci. Imamo pet finala do kraja sezone”, dodao je Xavi pa se osvrnuo na poraz od Raya.

“Ne znam što se dogodilo s ekipom nakon pobjede u El Clasicu. Svi smo bili uzbuđeni zbog tog dobrog niza i dobrih utakmica koje smo odigrali. Bili smo uzbuđeni zbog moguće borbe za naslov, a sada se moramo motivisati da bismo mogli igrati Ligu prvaka sljedeće godine. Ljut sam i razočaran. Danas sam pogriješio kao trener. Pogotovo u motivaciji igrača. Mislio sam da sam dao sve, ali nisam.”