Fudbal

koemanov nasljednik?

Xavi ne želi pričati o povratku u Barcelonu: “Fokusiran sam na trenutni posao”

30/10/2021
Foto: Marca

Xavi je trenutno trener katarskog Al Sadda

Po brojnim izvorima 41-godišnji Xavi, igračka legenda Barcelone, glavni je favorit za dugotrajnije preuzimanje trenerske klupe te ekipe.

Prije nekoliko dana Nizozemac Ronald Koeman je morao napustiti tu dužnost uslijed loših rezultata Barcelone na startu nove sezone, a privremeno je na tu klupu sjeo Sergi Barjuan. I iz same Barcelone su naveli kako su pregovori s Xavijem sve intenzivniji i kako vjeruju u njegov brzi dolazak, a i često pouzdana madridska Marca je navela kako je dolazak Xavija u Barcelonu gotova stvar.

No, sam Xavi, trenutno trener katarskog Al Sadda, nije govorio u tom tonu.

“Trenutno sam jedino i isključivo fokusiran na svoj rad u Al Saddu. I o ničemu drugome ne želim razgovarati”, prilično tvrdo i uvjerljivo je rekao Xavi koji je u tom klubu od 2019. godine i to mu je za sada jedini trenerski posao u kratkoj karijeri.

U maju ove godine Xavi je produžio ugovor s Al Saddom na dodatne dvije godine, a i iz samog katarskog kluba su najavili kako imaju “sigurnog trenera” i kako se o odlasku u Barcelonu “ne razgovara”.

Od 1997. do 1999. godine Xavi je igrao za drugu momčad Barcelone, dok je od 1998. do 2015. skupio više od 500 prvenstvenih nastupa za katalonsku momčad te je u tom razdoblju bio jedna od glavnih ikona Barcelone. U španjolskoj reprezentaciji je skupio 133 nastupa uz trinaest pogodaka, prenosi Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.