Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"počinjemo od nule"

Xavi o ispadanju Barcelone iz Lige prvaka: Bijesan sam

xavi anadolija

Slavni klub iz Španije sinoć je deklasiran u Minhenu od Bayerna (0:3) te je zauzeo treće mjesto u grupi ”E” i u februaru takmičenje će nastaviti u UEFA Evropa ligi

Bijesan sam. Ovo je naša realnost. Radi toga sam bijesan. Moramo se suočiti s ovom situacijom. Počinjemo od nule. Nemamo drugog izbora, izjavio je Xavi, trener fudbalera Barcelone, koja je iznenađujuće ispala iz UEFA Lige prvaka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Slavni klub iz Španije sinoć je deklasiran u Minhenu od Bayerna (0:3) te je zauzeo treće mjesto u grupi ”E” i u februaru takmičenje će nastaviti u UEFA Evropa ligi.

”Dominirali su na terenu, iako smo mi ti koji želimo uvijek dominirati. Moramo više, jer mi smo Barcelona”, istakao je Xavi, dodavši:

”Cilj nam je Liga prvaka, ne Evropa liga. Moramo naporno raditi. Volim ovaj klub i dat ću život da stvari ponovo krenu nabolje.”

Barcelona je u šest ovosezonskih utakmica UEFA Lige prvaka pobijedila samo Dinamo iz Kijeva, minimalnim rezultatom 1:0. Osvojila je još samo bod protiv Benfike (0:0). Igrači ”katalonskog ponosa” postigli su svega dva gola. ​​​​​​​