Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

barcelona

Xavi pozvao četvoricu igrača na razgovor i rekao im da više ne računa na njih

xavi-aa

Xavijeva odluka nije zatekla ovu četvoricu nogometaša

Trener Barcelone Xavi počeo je slagati ekipu za sljedeću sezonu i već je četvorici nogometaša rekao da na njih više ne računa.

Xavi je, tvrdi novinar Gerard Romero, pozvao na sastanak Oscara Minguezu, Riquija Puiga, Samuela Umtitija i Martina Braithwaitea te im rekao da mogu potražiti nove klubove. Cilj je prodati ih, a ako u tome Barcelona ne uspije, onda će ih poslati na posudbe.

“Xavijeva odluka nije zatekla ovu četvoricu nogometaša. Oni su još od dolaska Xavija u novembru znali da su otpisani, ali su mu i zahvalni jer su puno toga naučili uz njega na treninzima”, piše Mundo Deportivo i dodaje: “Trener je razgovarao s njima, Minguezi i Puiqu je dao nekoliko savjeta, kao i dvojici iskusnijih igrača oko toga što bi bilo najbolje za njihov nastavak karijere.”

Braithwaite je nastupima za dansku reprezentaciju privukao pažnju nekoliko engleskih, talijanskih i njemačkih klubova, a Mundo Deportivo piše da bi karijeru mogao nastaviti u talijanskoj ligi. Ove sezone je 30-godišnji napadač odigrao samo 248 minuta.

Također, dres Barcelone u sljedećoj sezoni neće nositi ni Adama Traore i Luuk de Jong. Oni se s posudbe vraćaju u svoje klubove Wolverhampton i Sevillu, a očekuje se da će klub napustiti i bosanskohercegovački veznjak Miralem Pjanić, koji je prošlu sezonu odradio na posudbi u Bešiktašu.