Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

napušta arsenal

Xhaka se vraća u Bundesligu, biće saigrač Ibiševiću

Granit Xhaka

Njemački mediji prošle sedmice su izvijestili da Jurgen Klinsmann, trener Hertha želi dovesti Xhaku u januaru, a prema navodima britanskih razgovori između dva kluba se nastavljaju

Švajcarski reprezentativac Granit Xhaka, prema navodima njegovog agenta, dogovorio je sve sa berlinskom Herthom, pa će u januaru napustiti Arsenal i vratiti se u Bundesligu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Njemački mediji prošle sedmice su izvijestili da Jurgen Klinsmann, trener Hertha želi dovesti Xhaku u januaru, a prema navodima britanskih razgovori između dva kluba se nastavljaju.

Navodno Arsenal želi vratiti što više novca od 35 miliona funti (oko 41 milion eura) koliko je platio Borussiji Monchengladbach 2016. godine, ali Xhakin agent Jose Noguera nada se da bi posao uskoro mogao biti zaključen.

“Reći ću iskreno i pošteno dogovorili smo se sa Herthom i htjeli bi da idemo u Berlin. To smo rekli Arsenalovom direktoru fudbala Raulu Sanllehiju i sportskom direktoru Eduu, kao i novom menadžeru Mikelu Arteti. Arsenal je bio informisan o svim koracima koje smo preduzimali. Igrač i Hertha su se dogovorili. Ostalo još da se klubovi dogovore o obeštećenju“, rekao je Noguera za britanske medije.

Xhaka je bio starter kod novog menadžera Artete u jučerašnjem duelu protiv Bournemoutha, koji je završio rezultatom 1:1. Međutim, izgleda da se 27-godišnji Švajcarac udaljio od Emiratesa nakon nekoliko kontroverznih mjeseci, tokom kojih mu je oduzeta kapitenska traka zbog gestikulacija i psovke upućenih navijačima, dok su mu zviždali u utakmici protiv Crystal Palacea.

Hertha je trenutno na 12. mjestu u Bundesligi, udaljena svega samo četiri boda od 16. koje vodi u doigravanje za opstanak.

Xhaka je tokom karijere igrao za Basel, Borussiju Moenchengladbach i Arsenal. U dresu reprezentacije Švajcarske odigrao je 82 utakmice i postigao 12 golova. Ukoliko pređe u klub iz Berlina postaće saigrač bivšem bh. reprezntativcu Vedadu Ibiševiću.