Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kazuyoshi Miura

Za njega su godine samo broj: Legendarni fudbaler potpisao ugovor u 53. godini

miura

Kazuyoshi Miura produžio je ugovor s Yokohamom; u februaru će navršiti 53 godine

Legendarni Japanac Kazuyoshi Miura i dalje ruši rekorde u nogometu. Miura je najstariji profesionalni fudbaler na svijetu, a izgleda da ne planira uskoro stati, bez obzira na to što mu se bliži 53. rođendan. Prošle sezone je odigrao samo tri utakmice, ali i dalje je u ekipi, a čak je potpisao i novi ugovor s Yokohamom.

‘Nadam se da ću uživati u fudbalu. Dat ću sve od sebe da pomognem klubu u ostvarenju ciljeva. Želimo ostati u ligi’, rekao je Miura za klupske stranice.

Njegova Yokohama se prošle sezone vratila u prvu japansku ligu, a prvu utakmicu u novoj sezoni igraju 23. februara protiv Vissel Kobea koji dolazi sa zvjezdanom postavom koju predvode Andres Iniesta, Lukas Podolski i David Villa.

Miura je u 34 godine, koliko profesionalno igra nogomet, odigrao 754 utakmice i zabio 221 gol. U svojoj bogatoj karijeri zaigrao je i za zagrebački Dinamo 1999. godine.

Kada je dolazi u Dinamo imao je 31. godinu i pričalo se kako mu je to ugovor karijere, no izgleda da je Miura imao druge planove. Osim za Dinamo, igrao je i za Santos, Palmeiras, Sydney, Vissel Kobe, Kyoto, Sange, Verdy Kawasaki, Genou i brojne druge klubove koje je teško i pobrojati s obzirom na dužinu karijere. Za reprezentaciju Japana je odigrao 89 utakmica.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.