roman jaremčuk

Zabio gol u Ligi prvaka pa skinuo dres i ljubio grb Ukrajine, hoće li ga UEFA kazniti?

yaremchuk

Skinuo je dres svog kluba i pokazao svima majicu koju je nosio ispod njega. Preko cijele prednje strane te majice prikazan je ukrajinski grb, koji je poljubio

Benfica i Ajax su odigrali 2:2 u prvoj međusobnoj utakmici u osmini finala ovogodišnje Lige prvaka. Gosti su vodili 1:0 i 2:1, ali se Benfica oba puta vratila. Gol za izjednačenje na kraju je zabio ukrajinski napadač Roman Jaremčuk, kojem zbog proslave prijeti UEFA-ina kazna.

Ramos je nakon niza kontri pucao vrlo snažno, Pasveer atraktivno obranio, a Jaremčuk nije imao osobito težak zadatak gurnuti loptu u praznu mrežu u 72. minuti.

Portugalski sastav time je potvrdio bolju igru u drugome dijelu. Jaremčuk je gol proslavio na kontroverzan način. Skinuo je dres svog kluba i pokazao svima majicu koju je nosio ispod njega. Preko cijele prednje strane te majice prikazan je ukrajinski grb, koji je poljubio.

Jaremčuk je, naravno, odmah u startu dobio žuti karton zbog skidanja dresa, no mogao bi biti i dodatno kažnjen jer UEFA ima pravilo da se na utakmicama u njenoj organizaciji ne smiju slati političke poruke.

“Htio sam podržati svoju državu. Puno sam razmišljao o ovome i bojim se situacije kakva je sad u Ukrajini. Klub me podržava, razgovarali su sa mnom i htjeli napraviti sve da mi pomognu. Zahvalio sam im, ali zasad je sve u redu”, rekao je Jaremčuk nakon utakmice za CNN Portugal.