Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stiže Tuchel

“Zadnji je saznao”: Šokantni detalji Nagelsmannove smjene u Bayernu

Bayern otpustio Nagelsmanna
PHOTO MONTAGE: Report: FC Bayern fires Nagelsmann! Is Thomas Tuchel coming now? Julian NAGELSMANN (FC Bayern Munich), according to media reports, should no longer be a coach at FC Bayern Munich, ? Photo: Frank Hoermann / SVEN SIMON/DPA

Nagelsmannov otkaz inicirao je poraz od Bayer Leverkusena u prethodnom kolu rezultatom 2:1 i to nakon vodstva u prvom poluvremenu

Rukovodstvo minhenskog Bayerna odlučilo je da smijeni Juliana Nagelsmanna sa mjesta trenera i odmah dovelo njegovu zamjenu.

U nastavku sezone na klupi bavarskog tima će biti Thomas Tuchel, inače veliki prijatelj upravo Nagelsmanna.

Najprije je prestižni italijanski novinar novinar Fabrizio Romano najavio ovaj potez Bayerna, a potom ga je potvrdio i njemački Bild.

Nijemci su dodali i dolazak Tuchela koji već neko vrijeme je bez angažmana nakon epizoda u Borussiji Dortmund, PSG-u i Chealseju.

Bayern je trenutno na drugom mjestu u Bundesligi sa 52 osvojena boda, dok Borussija Dortmund ima jedan više na čelu.

Nagelsmannov otkaz inicirao je poraz od Bayer Leverkusena u prethodnom kolu rezultatom 2:1 i to nakon vodstva u prvom poluvremenu.

Od preuzimanja Bayerna, Nagelsmann je osvojio dva Superkupa Njemačke i jednu Bundesligu.

“Nagelsmann je zadnji saznao”

Relevantni njemački novinari i Bayernovi insajderi otkrivaju detalje priče koja je odjeknula svijetom nogometa. Kerry Hau, glavni reporter SPORT1 za Bayern i reprezentaciju Njemačke piše: “Nagelsmann i igrači nisu znali ništa o trenerovoj smjeni sve dok o tome nije odlučeno.”

Njegova kuća objavila je da Nagelsmann o otkazu nije saznao od Bayerna, nego iz medija i to dok je s djevojkom bio na skijanju u Austriji. Isto piše i Fabrizio Romano. Nagelsmann je potvrdio to i Georgu Holzneru s Kickera, kojem je izjavio: “Čuo sam glasine da su me smijenili, ali klub mi o tome još ništa nije javio.”

Međutim, upućeni Torben Hoffmann s njemačkog Skya piše: “Tuchel već sedmica čeka na preuzimanje Bayerna. Toliko naime živi u Minhenu, gdje se preselio u očekivanju novog posla. Da je sve išlo prema otkazu Nagelsmannu svjedoči i to što on u posljednje vrijeme nije niti bio na treninzima.”

Romano dodaje: “Saznao sam da je bilo ozbiljnih problema između Nagelsmanna i uprave. Osim toga, neki igrači više nisu vjerovali u Nagelsmannove taktičke sposobnosti. Zato su se odlučili na šokantnu promjenu jer smatraju kako je ovo idealan trenutak za nju i nešto potpuno novo.

U Bayernu su naime uvjereni kako još uvijek mogu uzeti trostruku krunu. Na popisu nisu imali puno imena, a na njemu je svakako prvi bio Tuchel. Željeli su ga odmah jer znaju da Real i Tottenham pikiraju na njega.”