Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Zagrebački Dinamo želi Argentinca, bio bi to najveći transfer u istoriji kluba

New Project (97)

Dinamo je ove zime već napravio jedan bombastičan transfer

Argentinski mediji prije dva dana su objavili da zagrebački Dinamo pokušava dovesti napadača Godoy Cruza Martina Ojedu, a sada pišu da je posao vrlo blizu zaključenja.

Riječ je o 23-godišnjem Argentincu, čija je vrijednost na Transfermarktu procijenjena na šest miliona eura i koji je ove sezone u argentinskom prvenstvu postigao 12 golova uz tri asistencije, prenosi Index.hr.

“Čelnici kluba žele ga zadržati, ali ogroman je interes za njega. Pokušavaju ga dovesti Dinamo i MLS klub Orlando”, pisao je prije dva dana Los Andes i navodio da će Godoy tražiti šest miliona eura jer odštetu dijeli s njegovim bivšim klubom Racingom.

Danas iz Argentine dolaze signali da je sve napisano bilo tačno te da su Dinamo i Godoy Cruz jako blizu zaključenja posla, koji bi trebao biti težak koliko je i očekivano, a to bi onda bio i najveći posao u istoriji kluba s Maksimira kada je dovođenje pojačanja u pitanju. Podsjetimo, zasad je najskuplji Marko Rog, kojeg je Dinamo kupio od Splita za 5 miliona eura.

Dinamo je ove zime već napravio jedan bombastičan transfer. Petar Bočkaj stigao je iz Osijeka za 2.7 miliona eura, a jučer se pojavio detalj koji dodatno pojačava priče o tome da bismo uskoro mogli vidjeti i drugi.

Naime, Ojeda je zapratio Dinamo na Instagramu, a Dinamo mu je uzvratio na isti način. Naravno, to nije nešto što se smije uzimati kao potvrda nekakvog posla, ali je dosad u mnogim poslovima bio vrlo dobar pokazatelj toga u kojem se smjeru razvija situacija.