Zahirović: Željezničar može biti iskorak u mojoj karijeri

FKZ – Zvanicno predstavljanje Adnana Zahirovica – FOTO DH (4)

Fudbalski klub Željezničar doveo je veliki broj pojačanja u zimskom prijelaznom roku, a jedno od najzvučnijih imena koje je pojačalo tim s ”Grbavice” sigurno je povremeni bh. reprezentativac Adnan Zahirović.

FKZ - Zvanicno predstavljanje Adnana Zahirovica - FOTO DH (1)

Defanzivni nogometaš je nedavno raskinuo ugovor s izraelskim Hapoel Akkom, nakon čega su čelnici Željezničara kontaktirali nogometaša i veoma brzo došli do dogovora. Zahirović je u tabor Željezničara došao prošle sedmice, a danas je na konferenciji za medije zvanično predstavljen.

– Dogovorili smo se brzo jer bio sam slobodan igrač. Pregovori su bili fer i korektni, prepoznao sam viziju kluba koja se poklapa s mojom, tako da sam došao da pomognem ekipi. Moje je da dam svoj maksimum na terenu i da pomognem ekipi da izbori plasman u neko od evropskih takmičenja, te stvorimo kostur ekipe za naredne sezone – izjavio je Zahirović.

FKZ - Zvanicno predstavljanje Adnana Zahirovica - FOTO DH (2)

Igrač koji igra na poziciji defanzivnog veznog ne smatra da je povratak u Premijer ligu BiH korak nazad u njegovoj karijeri.

– Ne mislim da sam pogriješio. Kvalitet lige raste iz godine u godinu, a sljedeće godine liga će smanjenjem na 12 ekipa biti još bolja. Igrao sam dosta u inostranstvu i mislim da je Željezničar u ovom trenutku najbolji izbor za mene. Veliki broj igrača je napravilo transfere iz ”Želje” u inostranstvo, tako da vjerujem da ovo može biti korak naprijed u mojoj karijeri – naglasio je Zahirović.

FKZ - Zvanicno predstavljanje Adnana Zahirovica - FOTO DH (3)

Podsjetio je da je dosta bh. ekipa napravilo iskorake u Evropi i ravnopravno se nosilo s ekipama koje dolaze iz mnogo kvalitetnijih liga, te dodao da se nada da Željezničar može izboriti grupnu fazu jednog evropskog takmičenja.

Na konferenciji za medije potpisan je i sponzorski ugovor između Željezničara i kompanije Adriatic Group.