Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zakarić nema dilemu kad je riječ o novom klubu

sloboda – zeljo – zakaric
FOTO: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba

Viceprvak Srbije i fudbaler Željezničara Goran Zakarić dogovorili su sve oko transfera, ali je u međuvremenu zapelo na relaciji dva kluba, oko obeštećenja, tvrdi Mondo. Iako je na Grbavicu za Zakarića stiglo nekoliko primamljivih ponuda, prije svega iz Poljske i Rumunije, dvadesetpetogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine želi samo u Partizan.

Najbolji fudbaler Premijer lige BiH za sezonu 2017/18 u razgovoru za Mondo izrazio je nadu da će se klubovi dogovoriti i da će se ubrzo priključiti novim saigračima, ako ne u Beogradu, onda u Ptuju, gdje Partizan nastavlja pripreme.

– Moja želja je Partizan i oko toga nemam dilemu. Stiglo je još nekoliko inostranih ponuda u Željezničar, ali sam se opredijelio za crno-bijele. Dogovoreno je sve što je do mene i Partizana, ali je problem nastao oko obeštećenja. Nadam se da će se klubovi što prije dogovoriti i da će se sve završiti najbolje za sve tri strane. Riješio sam da je moj naredni klub u karijeri Partizan i jedva čekam da dođem, rekao je Zakarić.

Zašto Partizan?

– To je veliki klub, sa tradicijom i navijačima. Želim da igram u takvom ambijentu, vjerujem u sebe i ne plaše me ambicije parnog valjka, jer se poklapaju s mojim. Na meni je da radim, treniram i da se borim, jer samo tako mogu da se dokažem. Privukla me je priča o Partizanu, dodao je.