Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zanimljiv trening BiH u Belgiji: Gilli i Džeko predvodili “bicikliste”

zmajevi biciklo dzeko

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su sinoć igrali utakmice i oni koji osjećaju nešto veći umor večeras u La Hulpeu pokraj Brisela odradili su tzv. rekuperaciju, lakši trening kako bi se oporavili od napora proteklih dana u klubovima.

Stručni štab osmislio je odličan trening u idiličnoj park šumi pokraj hotela “Dolce La Huple”, u kojem popularno zvani ”zmajevi” borave. Naime, nekolicina igrača, pod nadzorom trenera Stephanea Gillija i Dragana Perića, predvođena kapitenom Edinom Džekom vozila je i bicikl da bi im se mišići oporavili. Kako je istakao i sam selektor Mehmed Baždarević, to je praksa u brojnim velikim klubovima i trend u svijetu kojeg igrači sve više vole, jer je to “vid neophodne rekreacije u kojoj uživaju nakon većih napora”.

Zanimljiv trening je počelo na poziv Francuza Gillija koji je dio igrače na vožnju biciklom pozvao na “tečnom” bosanskom jeziku.

“Hajde, hajde – samo polako, polako”, kazao je Gilli, predvodeći kolonu, što je izazvalo simpatije kod mnogih igrača, javlja reporter Anadolu Agency (AA) iz Belgije.

Osim vožnje biciklom, dio umornijih reprezentativaca odradio je lakši trening i u fitnes sali.

Selektor Baždarević i novoimenovani trener golmana Adnan Gušo s osmoricom reprezentativaca radili su istovremeno na stadionu u mjestu Overijseu, 10 kilometara od La Hulpea. Pod Baždarevićevim kontrolom trenirali su golmani Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, te igrači Tino Sven Sušić, Ervin Zukanović, Izet Hajrović, Haris Medunjanin, Mario Vrančić i Mato Jajalo.

Prema najavama iz stručnog štaba, od sutra u 17 sati svi će trenirati punim intenzitetom u Overijseu. Pošteđen će jedino biti Toni Šunjić, koji danas igra utakmicu sa Stuttgartom i možda neko ko se bude žalio na povredu. Danas bolove u mišiću osjećao je Ognjen Vranješ, ali se u ljekarskom timu bh. reprezentacije nadaju da neće biti većih problema i da će biti spreman za utakmicu u petak u Briselu.

Meč drugog kola grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018” između Belgije i BiH igra se na stadionu “King Baudouin” u Briselu u petak, 7. oktobra, s početkom u 20.45 sati. Sudit će da jedan od najboljih evropskih arbitara Martin Atkinson iz Engleske.

U prvom kolu BiH je deklasirala Estoniju u Zenici, rezultatom 5:0, dok je Belgija s 3:0 slavila na Kipru.