Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legenda reala

“Zar je Klopp morao ovako poniziti svog igrača?”

klopp

Iako je Liverpool nakon tog poteza bolje izgledao, mnogi su kritikovali Kloppa

Liverpool je nakon prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka u teškoj situaciji. Aktuelni prvak Engleske izgubio je 3:1 na gostovanju kod Reala.

Dva gola za Real zabio je Vinicius Junior (27., 65.), a jedan Marco Asensio (36.), dok je Mohamed Salah golom u 51. minuti donio nadu gostima uoči uzvrata 14. aprila.

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp bio je toliko razočaran igrom svoje ekipe da je nakon drugog Realovog gola iz igre izvadio Nabyja Keitu. Umjesto njega u 42. minuti ušao je Thiago Alcantara. Iako je Liverpool nakon tog poteza bolje izgledao, mnogi su kritikovali Kloppa što nije pričekao poluvrijeme da zamijeni igrača.

“Pitam se treba li stvarno tako ponižavati svoj igrača tri minute prije kraja prvog poluvremena, ta izmjena je očito neka vrsta kazne”, rekao je Jorge Valdano, legenda Reala.

Zamjenu Keite nakon utakmice prokomentarisao je i Klopp.

“To je bila taktička zamjena, jedna od stvari koje mi se ne sviđaju u ovom poslu. Kada to uradite, ispada da je jedan igrač odgovoran za igru u prvom poluvremenu. Keita nije bio odgovoran za našu lošu igru. Istina, nije odigrao dobro, ali mogao sam u tom trenutku napraviti još nekoliko zamjena. Nije se radilo o Nabyju, ali učinio sam to i sada nisam sretan zbog toga što razgovaramo kao da je to Nabyjeva odgovornost. Nije. Bilo je taktički.”

Keita i Klopp nisu se ni rukovali ni razmijenili poglede dok je 26-godišnji veznjak izlazio iz igre.