Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

korona u Wolfsbergeru

Zaražena kompletna ekipa koja je igrala u četvrtak na Maksimiru

wolfsberger

Klub nije objavio koliko je novozaraženih igrača, ali je Kleine Zeitung objavio da je naknadnim testiranjima pozitivno bilo još 18 igrača, odnosno kompletna ekipa koja je otputovala u Zagreb

Austrijski klub Wolfsberger, učesnik ovosezonske Lige Evrope, otkazao je sutrašnju utakmicu austrijskog prvenstva zbog koronavirusa.

Wolfsberger je prije utakmice sa zagrebačkim Dinamom na Maksimiru (1:0) u četvrtak objavio da ima osam zaraženih igrača, te je u Zagreb doputovao putničkim automobilima kako bi smanjio mogućnost zaraze.

Po povratku u Austriju igrači su se ponovno testirali te je objavljeno da se utakmica protiv Sturma odgađa jer Wolfsberger nema 16 zdravih igrača, koliko ih prema pravilniku austrijske lige mora imati.

Klub nije objavio koliko je novozaraženih igrača, ali je Kleine Zeitung objavio da je naknadnim testiranjima pozitivno bilo još 18 igrača, odnosno kompletna ekipa koja je otputovala u Zagreb. Ukupno je u tom klubu zaraženo 26 igrača.

“O ovome nismo mogli ni sanjati. Do srijede nismo imali nijedan slučaj zaraze i onda smo u dva dana ostali bez čitave ekipe. Rekao sam igračima uoči utakmice s Dinamom da svako ko se ne osjeća spremnim iz bilo kojeg razloga ne mora igrati, ali željeli su igrati. Nije važno kad ćemo igrati odgođenu utakmicu, to mi trenutno uopće nije bitno. Najvažnije mi je da svi ozdrave i da su dobro”, rekao je trener Wolfsbergera Ferdinand Feldhofer za austrijski Sky.

Svi igrači Wolfsbergera sad će morati u izolaciju na deset dana, što znači da će biti spremni za utakmicu s Dinamom u 4. kolu Lige Evrope 26. novembra.

Postoji opasnost da su neko od Dinamov igrača zarazio na susretu s Wolfsbergerom, no trenutno niko od igrača zagrebačkog kluba, koji su negativni, nema simptome. Redovno testiranje u Maksimiru obavit će se u ponedjeljak.