Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gavi

Zašto Barcino čudo od djeteta igra s odvezanim pertlama

PXL_DPA_191221_91208801 (1)
Gavi / FOTO: Pixell / DPA

Senzacionalni veznjak, koji je kao 11-godišnjak iz Betisa stigao u Barceloninu omladinsku školu La Masiju, strelovito napreduje ove sezone

Teško da ove sezone možemo izdvojiti nešto pozitivno kada je Barcelona u pitanju. No, ako i ima onda je to svakako promocija nekoliko mladih igrača među kojima najviše odskače Gavi.

Senzacionalni veznjak, koji je kao 11-godišnjak iz Betisa stigao u Barceloninu omladinsku školu La Masiju, strelovito napreduje ove sezone. Mladić koji je još uvijek maloljetan (rođen je 5. avgusta 2004.) postao je ne samo neizostavni član Barcine prve postave, već je ubilježio i četiri nastupa za reprezentaciju Španije.

Logično je stoga da je u španskim medijima poraslo zanimanje za njega, pa se prati svaki njegov korak. U toj potrazi za interesantnim vijestima oko Gavija Španci su otkrili, između ostalog, da on svaku utakmicu igra s nezavezanim pertlama na svojim kopačkama.

Gavi / FOTO: Pixell / DPA

Mnogi bi pomislili da tako igra zbog, eto, nekakve želje da bude ekscentričan, međutim stvarni razlog je puno drukčiji i krajnje bizaran.

“Gavi igra s razvezanim pertlama od malih nogu, to je zato što ih ne zna dobro vezati”, otkrio je na Twitteru španski novinar Marc Marba Prats.

Ova neobičnost očito ne sputava Gavija koji se iz sedmice u sedmicu dokazuje kao nova velika zvijezda svjetskog nogometa. Očekuje se da će mu Barcelona uskoro ponuditi petogodišnji ugovor, a ukoliko dođe do bilo kakvih problema u pregovorima, situaciju pomno prate Bayern, Chelsea, Liverpool…