Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Goodison

Zašto je na tribinama stadiona Evertona velika zastava BiH

bruno

Zastava Bosne i Hercegovine već dugo vremena krasi Evertoonov Goodison Park, a razlog je jednostavan

Mnogim fanovima zanimljivo je vidjeti zastavu naše zemlje na tribinama Goodisona, pa su se tako neki pitali i šta ona predstavlja.

Naime, kako to već tradicija nalaže, oko terena Goodison Park postavljene su zastave zemalja iz kojih dolaze fudbaleri Evertona.

Tako je i zastava BiH našla svoje mjesto na tribinama ovog kultnog engleskog stadiona, zbog činjenice da je Muhamed Bešić i dalje član Evertona, iako za aktuelnu sezonu nije prijavljen i od narednog ljeta potražit će priliku u nekom drugom klubu.

Ipak, sve dok Bešić bude član Evertona, zastava BiH krasit će tribine ovog zdanja. Jedinu razliku u odnosu na protekle sezone predstavlja činjenica da se trenutno igra bez prisustva gledalaca, pa su zastave znatno veće u odnosu na prošle sezone, kako bi se popunile brojne praznine na Goodison Parku.

Takav slučaj bio je i na jučerašnjoj utakmici između Evertona i Manchester Uniteda koja je završena rezultatom 1:3, uz sjajnu predstavu Brune Fernandesa koji je Crvenim đavolima donio pobjedu sa dva gola i asistencijom.